Boli

# persoane fumatoare # risc de cancer #cancer pulmonar #cancer

Fumezi? Ce trebuie sa mananci saptamanal pentru a reduce riscul de cancer

Persoanele fumatoare au un risc crescut de a dezvolta cancer la plamani. Aproximativ 1,3 milioane de persoane mor anual, in intrega lume, din cauza cancerului pulmonar.

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Din fericire, acest lucru poate fi impiedicat, daca introduci in alimentatia ta un singur aliment.

Oamenii de stiinta de la Centrul pentru Preventie si Control Jiangsu, China, au descoperit ca riscul de cancer la plamani, in cazul fumatorilor, poate scadea drastic daca se introduce in alimentate usturoiul crud. Astfel, in cazul persoanelor fumatoare care au consumat de doua ori pe saptamana usturoi crud, riscul de aparitie al cancerului a scazut cu 30%, iar in cazul persoanelor nefumatoare care au urmat aceeasi dieta, riscul de cancer pulmonar a scazut cu 44%.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca usturoiul poate proteja plamanii de diverse afectiuni si poate reduce riscul tumorilor cu o treime, scrie doctorulzilei.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare