Boli

#tigara #tutun #dependenta

Fumatorii au un IQ mai mic

Persoanele care fumeaza pana la un pachet de tigari pe zi au un IQ mai mic decat nefumatorii, anunta rezultatele unui studiu recent.


Cercetarea, realizata pe un numar de 20.000 de militari israelieni care fumau aproximativ 20 de tigari zilnic, a scos la iveala faptul ca acestia au un IQ mai mic cu aproximativ 7 puncte fata de persoanele care nu fumeaza.


Cercetatorul Marewa Glover din cadrul Universitatii Auckland din Noua Zeelanda a declarat ca „firmele producatoare de tigari stiu deja ca persoanele care se afla in targetul lor au o inteligenta usor redusa, motiv pentru care utilizeaza tehnici de marketing  destul de slabe calitativ si se bazeaza pe desene animate sau impartirea de mostre gratuite.”. 

 

Specialistul este de parere ca din cauza IQ-ului mai slab al fumatorilor, producatorii reusesc sa ii convinga cu usurinta pe acestia sa le cumpere produsele, fara sa fie necesar sa utilzeze tehnici puternice de marketing.


Studiul a scos la iveala faptul ca IQ-ul mediu al unei persoane nefumatoare este de 101 puncte, in timp ce IQ-ului unui fumator are aproximativ 94.


Un alt studiu publicat in cotidianul francez Liberation a intarit ideea ca nicotina este extrem de nociva pentru creier, deoarece grabeste lezarea si distrugerea neuronilor.


Cercetarea a fost realizata asupra unor cobai, iar rezultatul a fost concludent: dupa ce o persoana devine dependenta de tigari si intra in sevraj, creierul incepe sa functioneze extrem de greu, iar puterea de invatare si concentrare scade considerabil.


Specialistii au cercetat in amanunt reactiile creierului, iar rezultatul a fost ca odata cu cresterea dozei de nicotina, producerea de neuroni este diminuata.


Evident, dozele de nicotina date cobailor au fost proportionale cu greutatea lor.

Sursa foto : abc.net.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare