Boli

# flurona #covid #victime #romania #infectie #gripa

Flurona a facut prima victima in Romania! Femeia era nevaccinata

Flurona a facut prima victima in Romania. Este vorba despre o femeie in varsta de 74 de ani, din Iasi. Aceasta a fost infectata simultan, atat cu gripa cat si cu Covid-19.

 

Flurona este denumirea data infectiei simultane cu gripa si Covid-19. Practic, corpul persoanei bolnave este atacat simultan de ambii virusi.

Din pacate, o femeie in varste de 74 de ani a decedat in urma infectiei. Organismul acesteia nu a mai putut lupta cu virusii.

Tot in Iasi, un barbat de 69 de ani a fost, de asemenea, confirmat cu Flurona. Din fericire insa, acesta s-a vindecat.

"La aceasta pacienta, dubla infectare nu a facut decat sa afecteze comorbiditatile grave de care suferea si sa conduca la decesul acesteia.

Niciunul dintre pacienti nu era vaccinat", a precizat medicul de la Iasi care s-a ocupat de caz, potrivit antena3.ro.

Flurona, simptome si tratament

Medicii avertizeaza ca Flurona (infectia simultana cu gripa si Covid) are simptome extem de serioase, iar pacientii au nevoie de tratament de urgenta, indiferent daca sufera sau nu de comorbiditati.

Potrivit medicilor simptomatologia debuteaza brusc, cu dureri de cap, dureri musculare si articulare. De cele mai multe ori aceasta este insorita de febra. Simptomele sunt atat de sevre incat pacientii sunt pusi la pat.

"Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasa, pentru ca este o insumare care tine de gripa si tine in acelasi timp si de COVID, cu dureri de intensitate crescuta musculare, articulare, dureri de cap, stare generala modificata, dar mult mai important este riscul pe care il avem de a ajunge la complicatii, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adica cei care au boli cronice, persoanele care au o varsta avansata, si o atentie sporita trebuie sa o acordam copiilor mici.

In astfel de cazuri, cand prin testare avem cele doua virusuri, este important sa se faca un consult medical de specialitate, sa fie o evaluare corecta, si probabil ca trebuie si o monitorizare cu spitalizare pentru o perioada, in asa fel incat sa ne asiguram ca nu apar forme severe care sa puna viata pacientului in pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare