Boli

Femeile isi neglijeaza migrenele

De trei ori mai multe femei comparativ cu barbatii sunt afectate de migrene. Desi exista posibilitatea de a preveni eventualele crize, foarte putine dintre ele iau in serios aceasta problema, apeland la diverse metode de tratament mai mult sau mai putin adecvate. In fapt, migrena este o maladie cu manifestari de cefalee ( durere de cap ) cu durata de la 4 la 72 ore, cu caracter pulsatil, de intensitate moderata sau severa, care altereaza frecvent activitatea cotidiana si se amplifica la efort fizic. Cefaleea este asociata cu greturi, vome, fonofobie si fotofobie. Pentru a intelege mai bine migrena feminina, un grup de cercetatori americani au efectuat studii amanuntite despre migrene. Aceste cercetari au subliniat interesul terapiilor preventive in etape diferite din viata unei femei. Schimbarile hormonale au o importanta deosebita in aparitia migrenelor, care devin din ce in ce mai frecvente de-a lungul timpului.
  • Copilarie si adolescenta Intre 4 si 7 ani, fetitele sunt mai putin afectate din cauza migrenelor comparativ cu baietii. Insa, in perioada pubertatii, ele incep sa sufere din ce in ce mai mult. Stresul este un factor declansator in ceea ce priveste aparitia migrenei atat la copii, cat si la adolescenti si adulti. Daca terapia si schimbarea stilului de viata se prezinta ca fiind neeficiente, potrivit specialistilor, ciproheptadina se arata eficienta in tratarea afectiunii, insa pentru copiii de peste 6 ani. De asemenea, si alte medicamente sunt utile, insa numai administrate in urma recomandarii de catre medic. Din nefericire, migrenele cresc ca si aparitie dupa pubertate , mai precis dupa instalarea menstruatiei, insa acestea pot fi prevenite cu succes daca se apeleaza un specialist. Pe de alta parte, femeile insarcinate care sufera de aceasta afectiune vor observa ca migrenele le vor disparea dupa sfarsitul primului trimestru de sarcina. In cazul in care acestea nu dispar, medicamentele se vor lua cu mare precautie, bineinteles dupa un consult medical . De retinut, ca in toate cazurile este obligatoriu sa evitati automedicatia, pentru a evita eventuale complicatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare