Boli

#oprire crestere #glanda pituitara #boli rare #tumoare #crestere

Femeia care nu creste niciodata! La 20 de ani arata ca la 7. Iata cum este posibil

Zeng Yushan este o tanara in varsta de 20 de ani, din orasul Huzhu, China. La varsta de spate ani o boala extrem de rara i-a stopat cresterea. De aceea, trupul ii este la fel de firav ca al unui copil de sapte ani.

Tanara s-a nascut in iunie 1994, intr-o familie saraca. Pana in anul 2001 a avut o viata normala, insa apoi destinul i s-a schimbat brusc. Fata a facut o tumoare la glanda pituitara, fapt care a impiedicat organismul sa mai produca hormoni de crestere.

Timp de 19 ani, fata nu a mers niciodata la medic

Zeng nu a a vut acces la niciun tratament, deoarece acesta este unul costisitor, iar parintii nu si-au permis sa o duca la doctor niciodata. Mai mult, din cauza neajunsurilor si a bolii lui Zeng, parintii au divortat. Fata a ramas cu tatal ei, iar ca sa se intretina au fost nevoiti sa cerseasca. In 2013 o alta nenorocire s-a abatut asupra ei: adolescenta a ramas fara tata, care a murit de cancer la stomac.

Tanara a ramas singura pe strazi, fiind nevoita sa cerseasca in continuare. Pana intr-o zi, cand unui cuplu i s-a facut mila de ea. Cand i-au aflat povestea au ramas inmarmuriti si au decis sa aiba grija de ea. "Cand am vazut-o prima data, am crezut ca este un baietel de 7-8 ani, pentru ca nici macar nu avea par in cap si arata ingrozitor", spune Guo Liu, cel care are acum grija de ea.

Zeng nu doar ca are corpul unui copil de clasa I, dar nici din punct de vedere mental nu este dezvoltata, avand mintea unui copil de 6-7 ani. Fata va fi parintii adoptivi la medic in Beijing, pentru ca starea ei sa nu se agraveze.

Medicii sunt sceptici in privinta vindecarii

"Tumorile la glanda pituitara pot opri dezvoltarea normala a unei persoane", spune Ashley Grossman, profesor de endocrinologie la Oxford University, citat de dailymail.com. "Fara tratament, Zeng nu va mai creste niciodata, insa va imbatrani intr-un ritm normal", a mai spus aceasta.

Medicii sunt sceptici in ceea ce priveste gasirea unui tratament de succes pentru tanara, fiindca totul depinde de cat de afectate au fost oasele acesteia de afectiune, dar si de alti factori. Singura dorinta a lui Zeng este sa poata merge la scoala, chiar daca tratamentul nu va da roade. Problemele cu glanda pituitara sunt foare rar intalnite, mai ales la copii. Un adult dintr-o mie are astfel de probleme de sanatate, la nivel mondial.

Surse foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului