Boli

#bolile care se citesc pe chip #alimentatie dezechilibrata #semne boli #boli #anemie

Ce spune chipul tau despre starea ta de sanatate

Starea de sanatate se citeste pe chip! Cel putin asa spune medicina traditionala chineza! Iata cum fata te da de gol daca ai probleme cu ficatul, suferi de anemie, bei mult alcool sau mananci multe dulciuri!

1. Fata uscata

O dieta saraca in nutrienti poate fi cauza tenului tau uscat sau sensibil. Lipsa celor mai importante vitamine si minerale face ca pielea ta sa isi piarda din elasticitate. Nicio crema anti-imbatranire nu va avea vreun efect daca nu ai grija de interiorul corpului tau. De aceea, incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume!

2. Ridurile din jurul gurii

Ridurile adanci in jurul gurii nu sunt semn doar ca razi mult, ci este posibil ca organismul sa traga un semnal de alarma cu privire la deficienta vitaminei B, conform brightside.me. De asemenea, buzele crapate sunt cauzate, de obicei, de lipsa vitaminei C. O dieta bogata in legume verzi, citrice si ardei gras iti poate fi de mare ajutor!

3. Paloare

Daca devii palida, inseamna ca ai probleme cu ficatul sau suferi de anemie. De aceea este esential sa consulti un medic atunci cand observi schimbari de culoare pe piele.


4. Fata umflata

Daca ai fata umflata, cel mai probabil este din cauza stresului, lipsei activitatii fizice sau al consumului de alcool. Acesti trei factori afecteaza negativ procesul productiei de colagen, ceea ce face ca pielea fetei sa fie tumefiata sau flasca. Acum, ca ai aflat aceste cauze, incearca pe cat posibil sa le eviti!

5. Cearcane  

Daca suferi de insomn, iar alimentatia este dezechilibrata, te vei confrunta cu cearcane sub ochi, pe care cu greu le vei combate. In plus, daca nu dormi suficient, aproximativ 8 ore, cercanele vor aparea!

6. Acneea

O dieta bogata in zaharuri si grasimi poate fi motivul principal pentru aparitia acneei, insa si schimbarile hormonale pot fi de vina. Indiferent de cauza, demachiaza-te in fiecare seara si detoxifica-ti organismul printr-o dieta sanatoasa.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare