Boli

#durere #frig #raceala #dureri de spate #boli sezonul rece

Factori care provoaca durere in sezonul rece

Temperaturile joase, vanturile inghetate si zapada isi pun amprenta asupra organismului si duc la simptome extrem de neplacute. De la depresie pana la dureri de cap, iarna poate aduce o serie de probleme de sanatate.

In sezonul rece sunt foare frecvente migrenele, durerile de cap sau durerile musculare. Iata cateva cauze ale acestor probleme:
 

Vantul uscat de iarna


Vantul de iarna este unul dintre factorii care duc la deshidratarea pielii. Pielea este hidratata in doua feluri: prin consumul de grasimi sanatoase si apa si prin umezeala din aer. Insa atunci cand aerul devine din ce in ce mai uscat, pielea nu mai poate absorbi umezeala din mediul incojurator. Acest lucru duce la deshidratare, piele si buze uscate.

Ca sa eviti aceasta problema este indicat sa ai la tine in permanenta o crema hidratanta si un balsam de buze . Evita folosirea in exces a sapunului si a lotiunilor tonice pe baza de alcool, care usuca pielea.
 

Curatarea zapezii


In zilele cu ninsoare abundenta , numeroase persoane sunt puse in situatia de a curata zapada din fata casei, blocului sau a masinii. Acest lucru poate duce insa la dureri serioase de spate, umar si piept.

Acest efort fizic poate pune presiune si asupra inimii. Daca suferi de probleme cardiace este indicat sa eviti acest lucru sa sa rogi pe altcineva sa curete in locul tau.

Este foarte important ca atunci cand cureti zapada sa te imbraci corespunzator. De asemenea, curata portiuni mici de zapada, pentru a depune cat mai putin efort la ridicarea lopetilor.
 

Zilele scurte si intunecate


Zilele scurte si intunecate de iarna duc si la dureri severe de cap si la depresie. Schimbarile de presiune atmosferica si temperaturile foarte joase duc la migrene si deficienta de vitamina D, care participa la numeroase procese metabolice.
 

Deshidratarea


In sezonul rece nu se mai consuma atat de multe lichide ca in sezonul cald, insa este foarte important sa consuman cat mai multe lichide. Toxinele care nu sunt eliminate din organism pot duce la numeroase complicatii si dureri neplacute.

Este indicat sa ai la tine in permanenta o sticla cu apa sau ceai.
 

Gripele si racelile


In sezonul rece se inregistreaza cele mai numeroase cazuri de gripe si raceli si este astfel foarte important sa ne protejam organismul de bacterii si infectii. De asemenea, masurile corecte de igiena, vaccinarea si consumul de fructe, legume si lactate sunt esentiale pentru un sistem imunitar intarit.
 

Gheata si poleiul


Mersul pe gheata isi pune amprenta asupra mushilor si oaselor. Atunci cand mergi in astfel de conditii este indicat sa porti incaltaminte adecvata, cu care sa nu aluneci si care sa nu iti solicite piciorul inutil.
 

Praful


Vanturile de iarna pot ridica si praful de pe strada care irita si usuca ochii, ducand la dureri si lacrimare. In aceste conditii este indicat sa folosesti picaturi pentru ochi si ochelari de soare, cu care sa protejezi ochii.

De asemenea, mai poti purta si o esarfa, cu care sa iti protejezi fata de vant, parf si alte particule din aer.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare