Boli

# contraindicatii vaccin #contraindicatii #vaccin #vaccin anticoronavirus

Este periculos vaccinul impotriva coronavirusului pentru persoanele alergice?

Vaccinul impotriva coronavirusului are numeroase efecte adverse, printre care alergii. In cazul persoanelor care sufera de alergii severe, vaccinul nu este recomandat, in schimb, pentru celelalte persoane vaccinul nu are contraindicatii.

 

In Romania au fost vaccinate peste 150.000 de persoane de la inceputul campaniei de imunizare. Dintre acestea, putin peste 500 au inregistrat reactii adverse usoare.

"Conform recomandarilor oficiale in acest moment, orice persoana care a suferit alergii severe are contraindicatie de a primi acest vaccin. Nu vorbim despre o urticarie banala pe care a suferit-o la alune sau la altceva, vorbim despre soc anafilactic sau fenomene de vasculita sau chiar o urticarie in forma severa, pe tot corpul, suferita la unul dintre componentele vaccinului sau la prima doza. Acestea sunt contraindicatiile", a explicat Gindrovel Dumitra, medic de familie si coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familie, potrivit ziare.com.

Medicul precizeaza ca in cazul alergiilor cunoscute recomandarea este ca pacientul sa fie monitorizat o jumatate de ora de la administrarea vaccinului.

"Pentru ceilalti, care au alergii, adica au o rinita alergica, o criza de astm bronsic, o dermatita atopica sau diverse alte alergii la diversi alergeni din mediu nu avem contraindicatie. Doar o precautie. Iar precautia spune ca persoana respectiva trebuie sa ramana cel putin o jumatate de ora dupa administrarea vaccinului in centrul de vaccinare", a mai precizat medicul.

Medicul a mai precizat ca alergia la polen nu este o contraindicatie in administrarea vaccinului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare