Boli

#medicina dentara #clinica stomatologica #stomatologie

ESSENTIALDENT - o viziune noua in medicina dentara!

Putini sunt cei care se asteapta ca experienta stomatologica sa insemne si o apropiere de natura.

Tocmai aceasta este propunerea cabinetului stomatologic Essentialdent!

In tratamentele pe care le primiti in cabinetul nostru, pe langa solutiile stomatologice clasice, folosim produse apicole si uleiuri esentiale terapeutice, de o calitate foarte buna, care contribuie la ameliorarea si mentinerea sanatatii si bunastarii intregului organism. Dar cu siguranta, atunci cand, de exemplu, lipseste un dinte si organismul nu permite realizarea unui implant dentar, folosim tehnici clasice de stomatologie, cu rezultate sigure (proteze dentare, schelatate sau acrilice).

Plantele sunt medicamentele folosite din antichitate pentru vindecarea bolilor. Corpul nostru este astfel creat incat sa poata metaboliza compozitia chimica a plantelor.

Care este propunerea echipei de stomatologi Essentialdent?

Tratamentele naturiste pot complementa tehnicile si practicile moderne ale stomatologiei!

Dr. Corina Gabriela Dinca, medic primar - stomatologie generala si medic specialist – protetica dentara, competenta implantologie si manager al clinicii Essentialdent, si-a extins domeniul de expertiza prin recenta competenta in apiterapie, fitoterapie si aromaterapie – specializare sub tutela Ministerului Sanatatii.

Cunostintele multidisciplinare ii asigura o viziune completa asupra problematicilor stomatologice: viitorul apartine supra-specializarii in reabilitarea protetica functionala, estetica, corelata cu sistemul somatic (organismul uman luat ca intreg) si includerii tehnicilor de api-fito-arometarpie in actul terapeutic stomatologic.

La Essentialdent echipa de stomatologi va asigura o gama larga de servicii de specialitate: protetica, parodontologie, pedodontie, profilaxie, implantologie, chirurgie, endodontie, odontologie ortodontie, cosmetica dentara, radiologie si nu in ultimul rand api-fito-arometarpie (aplicatii in stomatologie).

Permanenta noastra preocupare este de a oferi un tratament complex si complet, adaptat la necesitatile specifice ale fiecarui pacient, urmarind pe de o parte aprofundarea tehnicilor terapeutice speciale de medicina dentara, iar pe de alta parte spre completarea lor cu concepte si metode de medicina alternativa api-fito-aromatica, nutritie si psihologie.

Aromaterapia este ramura fitoterapiei care se ocupa de tratarea cu uleiuri volatile a bolilor infectioase, psihice sau de alta natura. Uleiurile volatile sunt produsi ai metabolismului secundar al plantelor prin celule specializate, sunt esenta plantelor. Acestea sunt depozitate in vacuolele, perii glandulari, canalele secretorii sub forma de lichid uleios volatil cu miros placut. Se extrag prin diverse metode: distilare cu vapori de apa, cu solventi sau prin presare.

Aromaterapia in medicina dentara este un ajutor in terapia problemelor dumneavoastra (atentie! nu un inlocuitor al medicului dentist). Uleiurile esentiale pot fi folosite insa cu succes in tratarea aftelor bucale, gingivitei ulceronecrotice, parodontozei, candidozei bucale sau sinuzitelor.

Uleiul esential de arbore de ceai (Tea Tree- Melaleuca alternifolia) este foarte eficient in cazul candidozei orale, in timp ce uleiul de cuisoare (Eugenia caryophyllata), prin elementul sau principal - eugenolul, are actiune antibacteriana cu spectru larg, antivirala, antifungica, analgezica, antiinflamatoare, hipertensiva.

Acestea sunt doar cateva exemple iar la noi, esentele benefice va intampina atat in sala de asteptare, cat si in camera de tratament, difuzate prin aparate speciale.

Mai mult decat atat, folosim uleiurile esentiale pure cu grad terapeutic si in cadrul manoperelor stomatologice - in carii profunde (pentru a evita scoaterea nervului), in tratamentul parodontozei, la obturatiile de canal, dupa extractiile dentare, in tratamentul dintilor de lapte, ameliorarea halenei etc.

Uleiurile esentiale terapeutice actioneaza asupra organismului prin trei mecanisme:

 

  • la nivel chimic – prin actiune antibacteriana, antiinflamatoare, anestezica, cicatrizanta, imunostimulatoare, tonica sau relaxanta, in functie de compozitia substantelor si principiilor active;
  • la nivel energetic – prin emiterea si receptia energiei vibratorii;
  • la nivel informational – prin refacerea memoriei celulare (ADN, ARN), falsificata de diferiti agenti patogeni.

Cimbru, lavanda, menta, rozmarin, portocala sau smirna sunt plante ce si-au dovedit eficienta terapeutica nu doar in tratamentul dentar ci si in multe alte afectiuni la nivelul gatului, al aparatului digestiv, in ameliorarea raceli, gripei, durerilor de cap sau in imbunatatirea circulatiei sangvine.

Apiterapia este o metoda de terapie naturala realizata cu ajutorul de produse rezultate din activitatea metabolica a albinelor: miere, polen, propolis, laptisor de matca, pasturi, apilarnil si veninul de albine. Toate sunt produse naturale cu un bogat continut de principii biologice esentiale. In cadrul domeniului stomatologic, propolisul este unul din cele mai utilizate produse ale stupului.

Propolisul este un extraordinar complex de substante care contine rasini si balsamuri de pe mugurii unor copaci (in special plopi si mesteceni), de pe scoarta coniferelor, ceara vegetala, ceara de albine, polen, uleiuri volatile, saruri minerale si oligoelemente.

Este un produs recoltat si prelucrat de albine. El protejeaza colonia de albine inclusiv prin dezinfectarea aerului din stup.

Valentele sale terapeutice il recomanda pentru tratamentul abcesului dentar, al aftelor si candidozei bucale, ameliorarea halenei (respiratia urat mirositoare), al canalelor dentare sau al hipersensibilitatii dentare.

Propolisul, ca si uleiurile esentiale naturale, cand este administrat intern, NU produce distrugerea florei intestinale, asa cum fac antibioticele de sinteza, de aceea propolisul mai este denumit un antibiotic inteligent.

Te asteptam la noi si, impreuna cu echipa de medici Essentialdent, ducem activitatea stomatologica la stadiul de arta dentara, descoperind cum remediile naturiste pot complementa tratamentul stiintific si modern al dintilor pentru o viata echilibrata, mai buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare