Boli

#epidemie #holera #europa

Epidemie de holera in Europa. Rusia se pregateste intens

Rusia se pregateste de o epidemie de holera in Europa, dupa declansarea razboiului din Urcaina. Moscova a semnat un decret pentru impunerea de masuri suplimentare de prevenire a holerei. Astfel, deja se fac pregatiri in zonele limitrofe din Ucraina, precum Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh, regiunile Rostov, teritoriul Krasnodar si Crimeea, aflata sub ocupatia regimului de la Kremlin, informeaza presa rusa.

 

Totodata, liderii rusi din domeniul sanatatii au fost anuntati sa pregateasca laboratoare in vederea cercetarii holerei si a informarii populatiei despre masurile de prevenire a imbolnavirilor, respectiv pentru refacerea stocurilor de medicamente antiepidemice.

Ultima pandemie de holera a avut loc in perioada 1899 – 1923. Aceasta a debutat in India. Holera este o boala bacteriana raspandita de regula prin apa contaminata. Aceasta provoaca diaree severa si deshidratare. Lasata netratata, holera poate fi fatala in cateva ore, chiar si la persoanele tinere, cu un sistem imunitar puternic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare