Boli

#locuinta #cancer #substante cancerigene #evitare cancer

Elimina substantele cancerigene din locuinta ta!

Nu ti-ai hrani niciodata familia cu alimente care stii ca favorizeaza aparitia cancerului, insa ce faci atunci cand solutiile de curatare si alte produse pe care le folosesti frecvent contin substante cancerigene? Iata mai jos cele mai periculoase substante folosite in gospodarie si cum sa le elimini!

In ultimii ani, au fost realizate numeroase studii care au analizat produsele de curatare si ingrijire pe care le folosim zilnic. Multe dintre aceste produse contin substante cancerigene extrem de periculoase.

Mai jos vei gasi o lista cu principalele produse cu probleme si modalitati sigure de inlocuire a acestora. Daca iti este greu sa eviti aceste produse, nu te panica. In majoritatea cazurilor, riscul de cancer este mic, insa este recomandat sa limitezi expunerea directa.

Radon. Radonul este un gaz radioactiv inodor, incolor si insipid care este produs prin dezintegrarea uraniului. Dupa tutun, radonul este cauza principala a cancerului de plamani. Este un gaz natural, emis de sol si care se poate infiltra in casa prin fisurile din pereti, prin pardoseala sau prin tevi, si poate ajuneg chiar si in panza freatica. Este foarte periculos, astfel ca trebuie eliminat imediat din gospodarie.

Ustensile de bucatarie neaderente. Tigaile, cratitele sau oalele realizate din straturi neaderente de teflon sunt extrem de controversate. Principala substanta chimica din aceste produse, acidul perfluorooctanoic, este cunoscuta ca un factor cancerigen. Specialistii sunt de parere ca acest acid este eliberat in alimente in timpul gatirii la temperaturi ridicate.

Astfel, este indicat sa nu folosesti obiectele din teflon pentru a gati mancarea la mai mult de 300 de grade. Sticla, fierul, cuprul, ceramica si portelanul sunt materiale mult mai sigure pentru ustensilele de bucatarie.

Produse cosmetice. Trusa de cosmetice poate fi extrem de periculoasa pentru sanatatea ta. Aceste produse contin chimicale nocive, care cauzeaza cancer. Specialistii recomanda evitarea produselor antibacteriene, care contin parabeni, nanoparticule, distilati de petrol, formaldehida, hidroquinona sau mercur.

Si cosmeticele care contin ftalati sunt extrem de periculoase pentru sanatate, deoarece imita functia hormonilor naturali. Ftalatii sunt des intalniti in produse cosmetice precum lacuri de unghii, fixative, sampoane sau lotiuni corporale. De asemenea, evita produsele cosmetice care au pe eticheta cuvantul "fragrance", adica "parfum". Acesta ascunde numeroase chimicale si conservanti daunatori.

Plastic. BPA este un ingredient folosit intens in compozita produselor din plastic. Face parte din familia ftalatilor si este asociat cu problemele reproductive, cancerul si afectiunile cardiace. Produsele din plastic mai contin un ingredient posibil cancerigen, DEHA.

Plasticul incalzit mareste riscul de eliberare a chimicalelor in alimente. Chiar daca plasticul ne acapareaza vietile, incearca sa il eviti. Foloseste obiectele din ceramica, sticla sau metal.

Printre produsele periculoase pentru sanatate, care contin substante cancerigene, se numara toate chimicalele pentru gradina (pesticide, ierbicide, fungicide etc), vopselele care contin compusi volatili si chiar produsele de curatare "verzi", eco.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare