Boli

#vitamina c #ameteli #cancer stomac #alergie piele #efecte secundare vitamina C

Efectele secundare ale vitaminei C

Atunci cand auzim despre vitamina C ne gandim automat la intarirea sistemului imunitar . Este adevarat ca de cele mai multe ori vitamina C este un aliat al sanatatii noastre, dar atunci cand aceasta este consumata in cantitati prea mari, va avea o serie de efecte secundare asupra organismului. Iata cateva dintre acestea.

Ameteli


Excesul de vitamina C poate duce la o serie de stari de slabiciune care se manifesta prin ameteala, greata si crampe la nivelul stomacului si al abdomenului. De asemenea, este foarte posibil sa apara varsaturi repetate.
 

Toxicitate


Excesul de vitamina C este recunoscut de catre organism ca fiind un deseu toxic si il trateaza ca atare. Chiar si asa, el este responsabil de o serie de prejudicii de la nivelul intestinelor. Stresul aplicat intestinelor poate duce la probleme stomacale cum ar fi varsaturi sau diaree.
 

Pietre la rinichi


Un consum ridicat de vitamina C este responsabil de formarea pietrelor la rinichi. Desigur, la inceput vor fi doar mici fire de nisip care vor incepe apoi sa se dezvolte si sa ajunga la nivelul de pietricele. Nu uita a pietrele la rinichi pot fi eliminate doar cu ajutorul interventiei chirurgicale asa ca acorda mare atentie acestui aspect.
 

Oboseala muschilor


Prea multa vitamina C este vinovata de faptul ca musculatura nu mai reuseste sa faca fata unui efort obisnuit. De exemplu, daca inainte de inceperea tratamentului cu vitamina C puteai parcurge cu usurinta 5 kilometri pe jos, iar acum obosesti dupa primii 2, ar trebui sa ai in vedere faptul ca este recomandat sa scazi doza de vitamina C.
 

Alergii la nivelul pielii


Excesul de vitamina C se poate vedea si la nivelul pielii. Astfel, este posibil sa iti apara pete sau mici eczeme pe piele. In cazul in care iei suplimente alimentare cu vitamina C ar fi bine sa renunti pentru o perioada la tratament. Daca pur si simplu mananci foarte multe fructe cu un continut ridicat de vitamina C, este indicat sa reduci consumul acestora.
 

Cancer la stomac


In timp ce doza potrivita de vitamina C protejeaza cancerul de cancer la stomac, excesul acestui supliment alimentar se poate face vinovat de aparitia bolii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare