Boli

#sare #calciu #grasimi #alimentatie #zahar #piciorul diabeticului

Afectiuni ale picioarelor cauzate de alimentatia neadecvata

Stiai ca alimentele pe care le consumi au un impact direct asupra sanatatii picioarelor tale? Daca pana acum ai asociat alimentatia sanatoasa cu scaderea in greutate sau cu o inima puternica, este bine sa stii ca dieta influenteaza si alte parti ale corpului, inclusiv picioarele.

Alimentatia si inflamatiile picioarelor

Inflamatiile cauzate de alimentatia necorespunzatoare sunt cele mai frecvente probleme ale picioarelor. Anumite alimente maresc nivelul de toxine din organism, ceea ce duce la inflamarea tesuturilor. Inflamatiile de la nivelul tesuturilor sunt mai frecvente in zona talpii si se manifesta prin dureri severe la nivelul calcaiului.

Dieta moderna este bogata in alimente ce incurajeaza inflamatiile tesuturilor. Dintre acestea cele mai periculoase sunt cerealele rafinate, zaharul, grasimile trans din produsele de patiserie si junk food, grasimile saturate din carnea rosie si grasimile omega 6, folosite in uleiurile vegetale.

In plus, alergiile alimentare la gluten favorizeaza inflamatiile si durerile din zona picioarelor. Si alimentele care maresc nivelul de zahar din sange, precum zahar, paste si faina alba, contribuie la aparitia inflamatiilor.

Alimentatia si piciorul diabetic

Diabetul este o alta problema care afecteaza sanatatea picioarelor si este asociata cu alimentatia haotica. Aceasta afectiune grava distruge arterele care transporta sangele catre extremitatile corpului.

O alimentatie bogata in grasimi saturate si trans, sare si zahar este un factor de risc pentru diabet. Medicii recomanda eliminarea acestor alimente din dieta si incurajeaza consumul de fructe si legume proaspete, care reduc riscul de diabet si afectiuni cardiace.

De asemenea, este recomandat si consumul de cereale integrale, leguminoase si carne slaba.

Alimentatia si sanatatea oaselor picioarelor

Osteoporoza este o alta problema de sanatate care afecteaza picioarele si este cauzata de lipsa calciului din organism. Primele semne ale acestei boli sunt vizibile la nivelul picioarelor, prin facturi si fisuri.

In perioada de dezvoltare, organismul uman are nevoie de calciu pentru a-si intari oasele. In lipsa calciului si a vitaminei D, care ajuta la fixarea acestui mineral, organismul este mult mai expus la osteoporoza.

Lactatele, branzeturile, broccoli si spanacul sunt surse esentiale de calciu si ar trebui consumate zilnic. Doza zilnica recomandata de calciu pentru persoanele de pana in 18 ani este de 1.300 mg, iar pentru cele de pana in 50 de ani de 1000 mg.

Sursa foto://www.travelmamas.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare