Boli

# echipamente protectie #echipamente medicale

Echipamente de protectie performante pentru igiena si sanatate

Personalul medical din spitale sau lucratorii din industria alimentara sunt printre categoriile de personal unde purtarea unor echipamente protectie adecvate este imperios necesara. Un astfel de echipament este format dintr-o acoperitoare pentru par sau bonete medicale, o masca chirurgicala, un halat de protectie steril ori un combinezon, o pereche de manusi din latex si un set de acoperitori pentru incaltari. Toate aceste echipamente sunt de unica folosinta, pentru a se evita in acest fel contaminarea pacientilor, in cazul in care este folosit in sistemul sanitar si pentru pastrarea in conditii de siguranta a alimentelor, daca echipamentul este folosit de lucratorii din industria alimentara. 

Din ce sunt confectionate echipamentele de protectie?

Un echipament de protectie trebuie sa fie confectionate din materiale impermeabile, ce se bucura de o rezistenta pe masura. In general, fibrele polimerice, polietilena, polipropilena si poliesterul sunt printre principalele materiale folosite. 

Acoperitorile pentru par sau bonetele sunt confectionate din materiale textile, usoare si au un sistem de inchidere elastic, pentru un grad ridicat de protectie.

Spre deosebire de acoperitorile pentru par, cele pentru incaltaminte sunt confectionate din polietilena si beneficiaza de o banda elastica pentru etansare. 

Halatele de protectie medicale, de regula albastre sau albe, sunt confectionate din materiale textil de prima calitate, cu polipropilena 100%, sunt sterile si impermeabile.

Combinezoanele au in compozitia lor materiale de calitate superioara pentru o mai buna protectie a personalului medical in momentul in care lucreaza cu substante biologice periculoase. Din material textil, respirabil, cu mansete elastice si gluga, au un grad ridicat de protectie.

Manusile folosite in sistemul medical sau alimentar sunt adesea confectionate din latex, previn alunecarea, iar odata aleasa marimea potrivita, se fixeaza perfect pe mâini. 

De ce este atât de necesar un astfel de echipament?

Un echipament medical format din bonete medicale, acoperitori de pantofi, manusi, halate sau combinezoane sterile, are rolul de a proteja personalul sanitar in momentul in care lucreaza cu pacienti ce au boli virale sau anumite infectii. Vor evita in acest fel propagarea virusilor, bacteriilor si microorganismelor regasite la pacientii consultati, catre alti pacienti sau colegi. 

De asemenea, un lucrator din industria alimentara, va proteja alimentele transportate si prelucrate de murdarie, praf sau diverse microorganisme pe care le poate contacta in momentul manipularii alimentelor. 

Echipamente performante pentru lucratorii din sistemul sanitar, si nu numai

Magazinul online Sanito.ro propune spre comercializare dispensere sau aparate automate pentru acoperirea pantofilor. Acestea asigura incaltarea pantofilor cu acoperitoare speciale, fara a fi nevoie de folosirea mâinilor. In acest fel se va evita contaminarea mâinilor cu diverse microorganisme ce sunt aduse din exteriorul cladirilor in spitale. 

Aceste echipamente sunt folosite si de catre vizitatorii spitalelor sau al diverselor institutii si cladiri publice ce opteaza pentru astfel de echipamente. 

Un aparat automat cu mâner pentru acoperirea pantofilor functioneaza pe baza eliberarii automate, taierii si comprimarii unei pelicule PVC peste incaltaminte. Este suficient pentru 1000 de acoperitori, este rapid, eficient, durabil si pastreaza podelele curate, iar cel mai important lucru, evita propagarea potentialilor virusi sau bacterii.  

Un dispenser pentru acoperitori este indicat a se folosi in zone cu trafic redus, datorita capacitatii reduse de stocare a botoseilor de unica folosinta.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare