Boli

# accident vascular #tristete #bucurie #atac cerebral #boli rare #boli ciudate

Dupa ce a suferit un atac cerebral, nu a mai putut fi trist niciodata. Iata 4 boli ciudate provocate de un accident vascular

Un atac cerebral poate fi letal oricarei persoane. Multi oameni reusesc sa treaca insa peste aceasta afectiune, insa multe dintre ele raman cu sechele toata viata. Iata cateva povesti uimitoare ale unor persoane care, in urma unui atac cerebral, viata lor s-a schimbat complet. Unii si-au dat seama ca au, de fapt, o alta orientare sexuala, iar altii au inceput sa vorbeasca cu accent strain ori nu au mai putut fi niciodata tristi.

Malcom Myatt nu stie ce inseamna tristetea

Malcom Myatt este un barbat din Marea Britanie in varsta de 68 de ani care sufera de o boala extrem de ciudata. In urma unui atac cerebral, care i-a afectat lobul frontal al creierului, zona ce controleaza emotiile, el nu a mai putut fi niciodata trist.

Specialistii nu au reusit nici pana in prezent sa isi explice aceasta modificare stranie si au marturisit ca afectiunea de care sufera Malcom este una neobisnuita deoarece accidentele vasculare cerebrale nu determina modificari psihologice, emotionale sau de comportament, insa totul depinde de partea afectata a creierului si de gradul de deteriorare.

Si-a schimbat orientarea sexuala dupa un atac cerebral

Chris Birch, in varsta de 26 de ani, a incercat sa isi impresioneze prietenii cu un backflip, insa aceasta miscare a fost facuta gresit, iar el si-a rupt gatul si a suferit un atac cerebral. Cand si-a revenit, viata tanarului s-a schimbat complet. Desi era pe punctul de a se casatori, Birch si-a anulat nunta deoarece si-a dat seama ca, de fapt, este atras de barbati. De asemenea, Chris si-a dat seama ca nici profesia pe care o avea inainte de atacul cerebral nu era cea pe care o visa. Asadar, a renuntat la jobul pe care il avea la o banca, pentru cel de hair stylist.

A inceput sa vorbeasca galeza

Alun Morgan, un batran in varsta de 81 de ani din Marea Britanie, si-a uitat limba materna, engleza, si a inceput sa vorbeasca galeza, dupa ce a suferit un atac cerebral. Alun a ramas socat de ceea i s-a intamplat, mai ales ca el nu a invatat niciodata la scoala aceasta limba, iar Tara Galilor o vizitase in urma cu 70 de ani.

Medicii au descoperit ca aceasta ciudatenie a fost provocata de o afectiune a creierului numita afazie si afecteaza in principal zonele responsabile cu utilizarea limbii materne.

De asemenea, chiar daca Alun credea ca nu a avut niciodata contact cu limba galeza, medicii au descoperit ca, in copilarie, acesta locuise o buna perioada cu bunica sa, de origine galeza.

A descoperit ca are un al treilea brat fantoma

Fenomenele ciudate provocate de atacurile cerebrale nu se opresc insa aici. O femeie din Elvetia, care a suferit un atac cerebral, a marturisit ca dupa aceasta cumpana, si-a dat seama care are un al treilea brat, fantoma. Medicilor nu le-a venit sa creada, insa, la insistentele femeii, acestia i-au facut un RMN. Descoperirea a fost una uimitoare. Cand medicii i-au cerut sa ridice bratul-fantoma, creierul acesteia a reactionat, iar mana s-a miscat. De asemenea, si cortextul vizual a reactionat, ceea ce insemna clar ca femeia chiar nu isi imagina existenta acestui al treilea brat.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului