Boli

#energii #sistem imunitar #pamant #soare

Dr. Vanessa Youness: Stam prea departe de energiile Pamantului si de lumina Soarelui, iar sistemul nostru imunitar sufera!

Grounding sau earthing reprezinta o tehnica terapeutica moderna, care implica desfasurarea unor activitati care ne “impamanteaza” sau ne reconecteaza energetic cu pamantul. Aceasta conductivitate electrica functioneaza ca un mijloc de aparare a sistemului imunitar, exact in acelasi mod in care o fac antioxidantii. Printre cele mai cunoscute terapii de tip earthing, amintim: mersul cu picioarele goale, relaxarea totala pe iarba sau chiar scufundarea in apa.

 

In acelasi timp, doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness, specializata in terapii naturiste, afirma ca terapiile de tip grounding sau earthing sunt folosite de foarte multe ori pentru afectiunii precum: oboseala cronica, durerile cronice, anxietate sau depresie, tulburari de somn sau chiar boli cardiovasculare. “Multe studii au demonstrat ca, intr-adevar exista beneficii reale ale grounding-ului asupra sanatatii fizice, in special atunci cand vorbim de fluxul sanguin, care determina fluiditatea celulelor rosii, care au un rol esential in stabilirea gradului de sanatate cardiovasculara. Totodata, prin aceasta metoda pot fi reduse durerile musculare, dar contribuie si la starea generala de spirit, avand un efect vindecator asupra starilor de anxietate sau de depresie. Putem exersa zilnic grounding-ul, facand o plimbare de cel putin 30 de minute prin iarba, continuand cu inca 30 de minute de relaxare totala direct pe iarba. De asemenea, scufundarile in apa ne fac foarte mult bine, deoarece si apa are proprietati asemanatoare pamantului”, declara doctorul Vanessa Youness.

Cromoterapia, vindecarea prin lumina si culori

Corpurile noastre au nevoie de lumina soarelui pentru a trai, iar, precum stim cu totii, acea lumina poate fi impartita in diferite culori ale spectrului. “Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi, am experimentat deja faptul ca un dezechilibru al oricareia dintre aceste culori se poate manifesta prin simptome fizice si mentale. Terapia prin culori functioneaza pe diferite puncte de energie pentru a va ajuta sa va echilibrati corpul prin spectrul complet de lumina vizibila, fiecare culoare raspunzand unei nevoi distincte. Spre exemplu, rosul sustine functiile circulatorii si nervoase, poate creste pulsul, poate creste tensiunea arteriala si, desigur, rata respiratiei. Portocaliul stimuleaza activitatile mentale si se identifica foarte usor cu optimismul, galbenul trezeste inspiratia mentala si un sentiment de bucurie, verdele este asociat cu armonia si are un efect relaxant, iar albastrul promoveaza relaxarea si calmul”, conchide doctorul Vanessa Youness, fondatorul Clinicii YOUness si a Fundatiei YOUness - dedicata cercetarii medicale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare