Boli

#scandal Olivia Steer #tratamente naturiste #olivia steer

Dr Ruxandra Constantina: “Nu mai cumparati suplimente dupa reclama facuta de "terapeuti" de pe net!"

In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani cauta informatii despre sanatate pe internet, doar in 2014, Google inregistrand 550 de milioane de  astfel de cautari. Interesul fata de domeniul medical este imbucurator, dar cand ajungem sa ne diagnosticam singuri sau sa apelam la tratamente prescrise de pseudomedici, lucrurile se complica intr-atat incat ne putem pune viata in pericol.

Pana si persoanele publice ajung sa ofere sfaturi de sanatate eronate, dar care, datorita popularitatii vedetelor in cauza, pot fi urmate fara urma de indoiala de fanii acestora.

Daca vom da crezare faptului ca tratam o apendicita, o pneumonie grava, un cancer doar utilizam usturoi, ceapa, miere sau alte plante, atunci suntem in pericolul sa murim!

Dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie

Un exemplu recent este scandalul in care este implicata sotia lui Andi Moisescu. Nu o data Olivia Steer si-a exprimat dezacordul privind medicina clasica, care, in opinia jurnalistei, nu face altceva decat sa imbolnaveasca si mai mult oamenii care au nevoie de tratamente care sa nu dauneze pe termen lung.

 

Persoana publica Olivia Steer a postat nenumarate informatii pe pagina sa oficiala de Facebook in care povestea despre lipsa de eficienta a vaccinurilor si cum diferite boli grave se pot trata cu usurinta acasa, cu ajutorul unei alimentatii sanatoase.

Jurnalista si-a inchis pagina oficiala de Facebook dupa ce un grup de studenti la medicina care si-au propus sa opreasca dezinformarea din domeniul medical au creat pagina Stop Olivia Steer.

Si vedetele au reactionat la adresa opiniilor Oliviei Steer. Lucian Mandruta este cel mai recent exemplu. "Sunt cu inima franta, caci familia Moisescu - Steer imi este prietena. Dar, cred ca atunci cand faci afirmatii ca ceaiul de coada şoricelului vindeca accidentele cerebrale, ar trebui sa ai un studiu in acest sens... In Evul Mediu, cand nu existau medicamente, speranta de viata era la jumatate fata de astazi. despre ce vorbim? Cand eşti persoana publica, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea celor spuse. Trebuie sa te gandesti daca ceea ce spui tu poate face rau cuiva", a declarat Lucian Mandruta la Antena Stars.

Medicina alopata sau naturista?

Pe blogul sau, expertul Acasa.ro dr Ruxandra Constantina, medic specialist medicina familie, apifitoterapie, gemoterapie, biorezonanta, iridologie ofera lamuriri vizavi de medicina alopata si cea naturista. "Medicii care practica cele doua tipuri de medicina NU trebuie sa fie intr-o continua concurenta, pentru ca actul medical este pus in slujba omului! Sa nu uitam ca si medicii naturisti au pregatire medicala clasica, urmata de obtinerea unor competente.

Aceasta permanenta disputa, ca si lipsa unei legislatii corespunzatoare in ceea ce priveste medicina naturista a permis "proliferarea" unei noi clase de terapeuti - cei fara nici o pregatire medicala, care isi permit sa puna diagnostice, sa recomande tratamente, sa combata parerile unor medici specialisti! NU mai urmati sfaturile postate pe Internet, bloguri, nu mai cumparati suplimente (fie ele si naturale) dupa reclama facuta de diferite "VIP-uri”, ele nu reflecta calitatea produsului! De ambele parti s-a ajuns la extreme inacceptabile, negam proprietatile terapeutice certe ale unor plante - dovedite prin studii clinice - sau incercam sa tratam pneumonii si apendicite cu plante!!!!".

Dr Ruxandra Constantina atentioneaza!  “Asa-zisii terapeuti fac mare tam-tam de faptul ca au citit foarte mult despre un anumit subiect, preiau tot felul de teorii pro si contra (unele dintre ele fara nici un fundament stiintific) si incearca sa va influenteze deciziile! Dar unde sunt miile de pacienti tratati, experienta acumulata de-a lungul zecilor de ani de practica medicala – ei nu au asa ceva, dar afirma, cu multa mandrie, ca se pot „bate” cu orice medic la teorie…Stiti cum se spune „practica ne omoara”- da, este adevarat, daca vom da crezare faptului ca tratam o apendicita, o pneumonie grava, un cancer doar utilizam usturoi, ceapa, miere sau alte plante, atunci suntem in pericolul sa murim! Acesti terapeuti au curajul pe care ti-l da ignoranta si lipsa unor cunostinte medicale, de multe ori si inconstienta; ei nu pot fi trasi la raspundere, nu au nici o responsabilitate vizavi de afirmatiile si recomandarile facute!”

Sursa foto: drnewtons.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare