Boli

# ceara urechi # remedii ceara #dopuri ceara

Dopurile de ceara: cum le elimini in mod natural

In mod regulat, canalul auditiv extern poate fi obstrucționat de acumularea de ceara cu miros neplacut, denumita in mod obisnuit "dop de ceara".

Aceste acumulari de ceara pot diminua auzul si daca nu sunt tratate la timp pot duce chiar la perforarea timpanului. Dopurile de ceara apar de obicei in urma unei raceli sau a unei alergii. Cu ajutorul unor remedii naturale, poti scapa insa usor de aceste dopuri de ceara. Iata cateva dintre cele mai eficiente metode:

Infuzarea plantelor antiseptice

Cel mai bun in acest caz este musetelul. Pune o lingura de flori de musetel uscate intr-o ceasca cu apa clocotita  si lasa infuzia sa se odihneasca timp aproximativ zece minute (acopera paharul astfel incat uleiurile esentiale ale plantei sa poata fi conservate). Spala-te pe urechi cu ceaiul obtinut.

Uleiul de masline

Este o metoda simpla si foarte eficienta pentru eliminarea dopurilor de ceara.  Incalzeste uleiul putin apoi introdu care o picatura in urechea afectata pentru a inmuia dopul de ceara. Mare atentie! Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte. Eliminarea dopului de ceara poate dura cateva zile de tratament  insa de obicei este expulzat in mod natural din canalul urechii.

Echinaceea

Echinaceea este indicata in cazul unei infecții, deoarece este o planta cu proprietati naturale antibiotice. Procesul de preparare a infuzueu este identic cu cel precedent, iar administrarea acesteia trebuie efectuata de doua sau trei ori pe zi.

Concluzii finale

Nu uita ca ceara din urechi este un mecanism de aparare al corpului nostru. Cu toate acestea, este recomandata curatarea temeinica a urechilor o data pe luna pentru a preveni complicatiile.

Deși utilizarea lor este larg raspandita, ar trebui sa incercam sa nu introducem canalele noastre auditive dischete de bumbac sau tampoane, deoarece acestea au tendinta de a impinge ceara in ureche, riscand sa afecteze timpanul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare