Boli

#glanda tiroida #boli cardiace #diabet #probleme sanatate #disfunctii erectile

Disfunctiile erectile: ce probleme de sanatate tradeaza, de fapt?

 

Potrivit doctorului Drogo Montague, urolog si expert in disfunctii erectile in cadrul Institutului pentru Probleme Renale si Urologice din Clinica Cleveland, circa 70% dintre disfunctii erectile sunt declansate de afectiuni severe, precum diabetul, problemele renale si cele cardiace, fara a se limita doar la acestea.

In consecinta, cunoasterea legaturii dintre existenta unei disfunctii erectile si alte boli te-ar putea trimite in timp util in cabinetul unui medic specialist si mari sansele de vindecare sau imbunatati calitatea vietii.

Disfunctiile erectile si bolile cardiace

Intrucat organul sexual masculin este alcatuit din vase de sange si tesut spongios, existenta unei disfunctii erectile sugereaza o circulatie sangvina deficitara si in alte zone ale corpului.

Un studiu, publicat in revista de specialitate Obstetrical & Gynecological Survey, care a implicat 1400 de pacienti, a descoperit o legatura stransa intre disfunctiile erectile si bolile coronariene. In plus, cercetatorii au constatat si ca disfunctiile erectile la barbatii tineri se traduc printr-un risc major de boli coronariene ulterioare.

Disfunctiile erectile si diabetul

Una dintre cele mai periculoase complicatii ale diabetului implica lezarea nervilor si a vaselor de sange. Din moment ce ambele sunt esentiale pentru mentinerea erectiei, nu este de mirare ca diabetul poate declansa disfunctii erectile.

Institutul National pentru Diabet, Boli Digestive si Boli Renale din SUA estimeaza ca barbatii diagnosticati cu diabet au parte de disfunctii erectile cu 10-15 ani mai devreme decat barbatii sanatosi. Per total, incidenta disfunctiilor erectile in randul barbatilor care sufera de diabet este foarte ridicata. Un studiu recent, efectuat asupra a 555 de italieni cu diabet zaharat de tip 2, a dezvaluit ca aproximativ 60% dintre acestia sufereau de o forma de disfunctie erectila - un procent mult mai mare decat cel valabil in cazul populatiei generale.

Gestionarea eficienta a diabetului - prin medicatie si alimentatie corespunzatoare, cat si printr-un stil de viata activ - poate ameliora simptomele si gravitatea disfunctiilor erectile.

Disfunctiile erectile si bolile glandei tiroide

Glanda tiroida secreta hormoni care determina buna functionare - sau dimpotriva - a numeroase organe. Astfel, atunci cand tiroida produce o cantitate prea mica sau prea mare de hormoni, organul sexual masculin are de suferit.

Trebuie spus ca disfunctiile erectile pot trada atat hipertiroidismul (secretie excesiva de hormoni), cat si hipotiroidismul (secretie insuficienta). Un studiu realizat asupra a 71 de barbati din Grecia si publicat in The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a confirmat intocmai aceasta ipoteza si a demonstrat ca tratarea problemelor glandei tiroide duce la ameliorarea, pana la disparitie, a disfunctiilor erectile.

Sursa foto: comeamore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului