Apa este diuretica si purificatoare, contracareaza imbatranirea si favorizeaza reinnoirea celulara. Pentru a pierde in greutate cu ajutorul apei, trebuie sa respecti cateva reguli simple, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Dieta presupune sa bei 8 pahare cu apa. Doua inainte de micul dejun, doua la pranz si cina si un a
Dieta cu 8 pahare de apa are o abordare simpla si echilibrata. Aceasta presupune consumul a doua pahare de apa inainte de micul dejun, pranz si cina si a unui pahar de apa inainte de gustarile dintre mesele principale. Este o dieta bazata pe consumul de fructe si legume din abundenta, cu un aport limitat de paine si paste fainoase, orez, carne si peste.
Consumul de apa inainte de masa da o senzatie de satietate in stomac si ajuta la a manca putin mai putin.
Luni
- La micul dejun, un iaurt cu cereale integrale si trei migdale.
- Pentru o gustare, stoarceti un suc de portocale.
- La pranz, 60 de grame de orez cu dovlecei, 50 de grame de branza de vaci si o salata mixta.
- Un mar ca gustare.
- Pentru cina somon la aburi, broccoli sicilian si o felie de paine.
Marti
- La micul dejun, ceai cu lamaie si miere, 4 biscuiti din faina integrala si trei nuci.
- Gusta o portocala.
- La pranz 80 de grame de pennette de rosii si busuioc, un ou fiert si salata.
- Pentru o gustare o para.
- La cina piept de pui la gratar cu broccoli si o felie de paine.
Miercuri
- Ceai de mic dejun cu miere, biscuiti din faina integrala si un fruct.
- Ca gustare, un fruct de kiwi.
- Pentru pranz supa de linte, salata cu castraveti.
- Pentru o gustare 200 de grame de afine.
- Pentru cina, supa de legume, 100 g de bresaola si o felie de paine.
Joi
- La micul dejun, o ceasca de lapte plus doua felii de biscuiti din faina integrala cu gem fara zahar.
- Pentru o gustare, stoarceti un suc de portocale.
- La pranz 80 de grame de spaghete cu creveti si dovlecei, salata cu rosii si morcovi.
- Banana ca o gustare.
- Pentru cina, dorada la cuptor in folie, salata verde cu morcovi si rosii cherry.
Vineri
- La micul dejun, o cana de lapte plus doua felii de paine integrala cu gem.
- Ca gustare, o portocala.
- Pentru pranz, 80 de grame de orez cu dovlecei si broccoli roman la aburi.
- Un mar sau o para ca gustare.
- Pentru cina 100 de grame de bresaola, 50 de grame de branza ricotta, spanac fiert cu ulei si lamaie si o felie de paine.
Sambata
- La micul dejun, iaurt cu cereale integrale si trei nuci.
- Pentru gustare un suc de portocale.
- La pranz, 80 de grame de fusilli cu broccoli si 100 de grame de sunca.
- Ca gustare, un mar sau o banana.
- La cina, doua oua fierte cu salata de morcovi, rosii si fenicul si o felie de paine.
Duminica
- Pentru micul dejun, ceai de lamaie cu miere si 4 biscuiti din faina integrala, plus un fruct la alegere.
- Pentru gustare, suc de portocale sau un suc de fructe la alegere.
- La pranz, paste orecchiette cu frunze de napi si 50 de grame de branza stracchino.
- Ca gustare, o portocala sau un kiwi.
- La cina, file de cod cu cartofi la aburi si broccoli sicilian in sos acru.