Boli

#Diana Parvu endometrioza #Diana Parvu cancer #Diana Parvu

Diana Parvu, diagnosticata cu cancer! Marturiile durerii si sfaturi pentru femei

Fosta prezentatoare a rubricii Meteo de la Kanal D Diana Parvu a fost diagnosticata gresit cu cancer. A povestit cu sinceritate experienta prin care a trecut pe vlogul sau.

„Incepe un nou capitol in viata mea. Acesta este primul meu vlog, asa ca o sa incep cu o poveste de viata care pe mine m-a marcat foarte tare. Ar fi putut fi o poveste tragica, dar are un final fericit. Acum cateva luni, am aflat pe pielea me ce simte o femeie atunci cand i se spune ca este suspecta de cancer. Ei bine, da, am ajuns la un control la doctor si mi s-a spus ca sunt suspecta de cancer. Nu era deloc asa. Am fost diagnosticata apoi cu endometrioza, dar pana sa mi se puna un diagnostic corect, mi s-a spus de multi medici ca sunt suspecta de cancer si ca s-ar putea sa nu mai am copii niciodata. Sau ca doar printr-o minune voi mai putea avea copii. Lucru care m-a devastat la momentul respectiv. ce am simtit atiunci nu cred ca pot sa descriu in cuvinte, am simtit ca mor, ca imi cade cerul in cap, am simtit ca innebunesc. M-am uitat in ochii doctorului si i-am spus: „Domnule doctor, dar eu nu am copii. Cum sa imi spuneti ca s-ar putea sa nu mai fac copii vreodata?”. si mi s-a spus ca trebuie sa aleg intre a trai sau a face copii. Ei bine, eu si iubitul meu, familia mea, cei apropiati mie am refuzat sa credem acest diagnostic.

M-am interesat foarte bine ce inseamna aceasta endometrioza, pentru ca nu stiam. Am aflat ca este boala secolului si ca nu are explicatie medicala clara, adica nu se stie exact de ce incepe si daca vei scapa suta la suta de ea vreodata, chiar si daca te operezi. Ideea e ca am ales sa merg la medici specializati pe aceasta boala, endometrioza, si am intalnit un doctor cu maini de aur, foarte tanar, dar care are un suflet extraordinar. si inainte sa fie medic este om. Mi-a explicat ca la copii, ca la scoala, exact ce am si m-a linistit. A fost primul medic care mi-a spus: „Nu ai cancer”. Am avut incredere in el si m-am operat laparoscopic. ce credeti? Situatia s-a dovedit a fi mult mai buna decat speram si eu, decat spera si doctorul, oricum mult mai buna decat mi-au spus primii medici ca este. Adica endometrioza nu era atat de raspandita, s-a curatat si acum sunt bine, sanatoasa, mi s-a spus ca pot avea copii. Prima parere nu este niciodata cea mai buna, in sensul ca atunci cand este vorba de un diagnostic serios, e bine sa consultam cati mai multi medici si sa mergem pe mana acelui medic care ne inspira incredere. Asa ca sunt alaturi de toate femeile care trec prin asa ceva, ma gandesc serios daca sa invcep o campanie macar de constientizare a endometriozei. si cred ca informarea este primul pas si al doilea – sa consultati cati mai multi medici… Merg la control lunar si sunt alaturi de toate femeile care trec prin asta”, a povestit Diana Parvu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului