Boli

#detoxifiere # detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului este un mit? 5 metode de necontestat pentru mentinerea sanatatii

Persoanele si companiile care promoveaza "terapiile de detoxifiere" pornesc de la premisa ca organismul uman acumuleaza toxine ce pot provoca diferite afectiuni. Astfel, sustin acestia, detoxifierea organismului reduce riscul de boli. Totusi, numerosi oameni de stiinta nu sunt de acord cu aceasta teorie, iar detoxifierea ramane in continuare intre mit si realitate. Totusi, metodele pentru mentinerea sanatatii raman neschimbate si se bazeaza pe o alimentatie potrivita, odihna suficienta si miscare.

Conform medicilor, detoxifierea organismului uman se face prin propriul sau mecanism, format din:

  • ficat, care descompune si filtreaza substantele pe care corpul nu le poate utiliza;
  • rinichi, care elimina substante precum ureea,un produs final al metabolismului;
  • tractul gastrointestinal, incluzand colonul, care pastreaza ceea ce este necesar elimina tot ce este inutil in organism.

Toxinele pot fi detoxificate partial sau complet si pot trece prin ficat de mai multe ori, insa acestea nu se acumuleaza in ficat, spun oamenii de stiinta.

In ceea ce priveste colonul, exista anumite alimente si suplimente naturiste care il ajuta sa functioneze normal. Site-ul sanatatesistaredebine.ro va prezinta un top 10 al remediilor naturiste pentru curatarea colonului, usor de urmat si cu rezultate uimitoare pentru sanatate.

Dincolo de detoxifierea organismului, cea mai mare contributie pentru sanatate o are un stil de viata echilibrat. Iata 5 aspecte de care sa tii cont pentru a te mentine sanatoasa:

1. Consuma alimente care contin fibre

Orezul brun, fructele si legumele cultivate organic, dar mai ales consumate proaspete, ofera organismului fibre pentru mentinerea normalitatii tranzitului intestinal, dar si pentru desfasurarea normala a altor functii ale acestuia.

Nu uita sa bei suficienta apa, altfel fibrele nu isi vor putea indeplini cum trebuie rolul in organism.

2. Relaxeaza-te

Starea ta generala de bine nu implica doar consumul de alimente sanatoase. Organismul are mecanisme uimitoare de autoreglare si de vindecare, iar pentru acestea odihna este esentiala.

Mai exact, el stie exact ce trebuie sa faca, doar ca trebuie sa ii oferi timp, nu sa il suprasoliciti mereu. Somnul de calitate este vital pentru sanatate si pentru starea de vitalitate.

3. Consuma mai putine alimente prelucrate

Desi poate parea greu la inceput, incearca sa elimini toate alimentele de tip fast-food din dieta ta si sa le reduci pe cele prelucrate. Alege, in schimb, produsele alimentare organice, naturale si proaspete.

Spre deosebire de alimentele procesate, cele naturale sunt mult mai bogate in nutrienti si nu contin conservanti si substante chimice. De asemenea, multe dintre ele au un continut ridicat de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi, cei care influenteaza in mod negativ celulele si care au fost asociati cu aparitia cancerului si a bolilor cardiovsculare.

4. Fa sport

Cand erai copil nu trecea zi fara sa fii non-stop in miscare. Si nu faceai asta pentru o anumita forma fizica sau fiindca citisei ca este sanatos. Tot ce trebuie sa faci acum este sa regasesti bucuria miscarii din copilarie.

Gandeste-te mai putin la kilogramele pe care vrei sa le dai jos si mai mult la starea de bine pe care o ai dupa ce faci sport. Te va motiva pe termen lung!

5. Respira profund

Cu ajutorul respiratiei profunde va circula mai mult oxigen in organismul tau. Deseori uitam ca oxigenul este unul dintre cele mai importante elemente nutritive din corpul uman. Prin respiratia superficiala are loc constrictia toracelui si a tesutului pulmonar, iar in timp, va scadea fluxul de oxigen catre tesuturi.

Respiratia profunda te ajuta sa elimini mai mult dioxid de carbon si toxine din organism. Mai mult, acest tip de respiratie este extrem de benefic pentru ameliorarea depresiei, anxietatii si a tulburarilor legate de stres.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare