Boli

#anxietate #depresie #musculatura #endorfine #mers descult

Descult prin parc. Iata unul dintre mijloacele prin care iti mentii corpul sanatos!

Stiai ca doar 20% din populatia lumii poarta incaltari? De cate ori nu ti s-a intamplat si tie sa mergi descult pe plaja sau prin parc si sa simti ca esti mai liber si mai sanatos? Mersul descult prin mijlocul naturii iti poate schimba starea de spirit si te poate ajuta sa devii mai optimist si sa scapi de monotonie.

Aceasta activitate nu este doar un moft pe care persoanele rebele au tendinta sa-l urmeze, ci este chiar un remediu pentru a-ti pastra sanatatea organismului. Iata cateva beneficii ale mersului fara incaltari, care te vor face sa gasesti orice scuza pentru a merge descult prin mijlocul naturii.

1 Mersul descult te scapa de gandurile stresante

Este greu sa mergi descult fara sa te preocupi pe unde pasesti. Trebuie sa fii mereu atent la pietricele de pe jos, la spini - daca mergi prin parc- ori la obiectele ascutite care iti pot iesi in cale. Astfel, toate gandurile stresante intra intr-un con de umbra, iar mintea ta se concentreaza in totalitate la drumul pe care trebuie sa il parcurgi.

2 Mersul descult intareste musculatura

Mersul descult intareste si intinde muschii, tendoanele si ligamentele picioarelor si ale gleznelor. In acest fel, vei reusi sa previi ranirea, sa-ti relaxezi genunchii si sa impiedici aparitia durerilor de spate. Acest lucru este posibil, intrucat se pun in miscare anumiti muschi care, atunci cand porti incaltari, nu sunt folositi, dar si pentru ca mersul descult intareste si mentine in echilibru intregul corp.

3 Mersul descult inlatura starea de anxietate si depresia

Datorita mersului descult, nivelul endorfinelor - acele substante chimice produse de catre glanda pituitara si de catre hipotalamus - creste. Endorfinele actioneaza precum morfina si contracareaza efectele stresului si ale durerii si induc o stare de relaxare organismului. Sistemul imunitar este intarit, iar semnalele din cadrul sistemului nervos sunt mai bine resimtite. Asadar, mersul descult iti confera o stare de relaxare si te ajuta sa reduci nivelul de anxietate si depresie cu aproximativ 60%.

4 Mersul descult incarca organismul cu energie pozitiva

Corpul uman este alcatuit 60% din apa, ceea ce inseamna ca este un conductor excelent de energie. Pamantul este cel mai mare generator de ioni negativi. Potrivit studiilor, s-a demonstrat ca ionii negativi sunt benefici organismului, intrucat stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele psihice si emotionale. Astfel, ionii negativi ajuta la detoxificarea organismului, reduc inflamatiile, sincronizeaza ceasul intern, ciclurile hormonale si ritmul fiziologic. Asadar, mersul descult ajuta corpul sa se incarce cu energie si sa functioneze intr-un mod optim.

5 Mersul descult te conecteaza cu natura

Mersul descult nu implica doar picioarele tale, ci intregul corp. Senzatiile resimtite la atingerea pamantului sunt transmise in tot corpul si vei reusi astfel sa creezi o apropierea cu natura, cu mediul inconjurator. In plus, sistemul tau imunitar va fi multumit, intrucat va deveni din ce in ce mai puternic.

Sursa foto: taratur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare