Boli

#infectii fungice #cercetatori #alzheimer #ciuperca #maladia Alzheimer

Descoperire revolutionara: maladia Alzheimer, cauzata de o ciuperca

Anual, tot mai multe persoane ce depasesc varsta de 65 de ani sunt diagnosticate cu Alzheimer. De multi ani cercetatorii incearca sa descopere cauza aparitiei acestei maladii. Un stiudiu aparut recent in Nature Scientific Reports sustine ca boala ar puteafi cauzata de o ciuperca cerebrala.

Cercetatorii din domeniul biologiei moleculare, Diana Pisa, Luis Carrasco si colegii lor au studiat 25 de cadavre dintre care 14 apartineau oamenilor diagnosticati cu Alzheimer. In urma studiilor acestia au descoperit ca toti pacientii diagnosticati cu Alzheimer au avut o infectie fungica, sustine descopera.ro.

Cercetatorii nu exclud posibilitatea ca infectiile fungice sa cauzeze aparitia cruntei maladii si afirma ca urmatorul pas este testarea eficacitatii medicamentelor antifungice pe pacientii diagnosticati cu Alzheimer.

La fel ca in cazul cancerului, este posibil ca maladia Alzheimer sa aiba mai multe cauze ale aparitiei, fiecare necesitand tratamente diferite.

“Cauza bolii Alzheimer este bine-inteleasa. In anumite familii nefericite, boala pare a fi o tulburare mostenita cauzata de unele mutatii la nivel genetic. In cazul in care infectiile fungice ar fi ultima cauza, mutatiile genetice ar trebui sa faca transportatorii sai sensibili, iar 100% dintre acestia ajung sa fie infectati, ceea ce este putin posibil ”, afirma neurologul John Hardy de la University College din Londra, citat de descopera.ro.

Sursa foto: amnesiainternational.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare