Boli

#omicorn #alecandru rafila #ingrijorare #europa

De ce tulpina Omicron a starnit ingrijorare in lumea intreaga. Explicatiile lui Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a explicat de ce varianta mutanta din Africa de Sud, numita Omicron, starneste atat de multa ingrijorare in intreaga lumea. Medicul a declarat ca aceasta varianta nu provoaca forme ale bolii mai severe decat celalalte variante, insa  diferenta fata de varianta Delta, de exemplu, este faptul ca aceasta se raspandeste cu o rapiditate mult mai mare.

 

„Simptomatologia data de tulpina Omicron e similara celei date de tulpina Delta, dar asta inseamna ca in acelasi interval de timp ai un anumit numar de cazuri. Adica, in loc sa ai 10.000 de cazuri pe zi, ai 20.000.

 Atunci ai mai multe cazuri in acelasi interval de timp, proportia de cazuri care dezvolta complicatii e aceeasi, dar numarul e mai mare. Lucrul asta pune o presiune suplimentara pe sistemul de sanatate.Din cauza asta exista ingrijorare, ca poate provoca un numar mare de cazuri. Chiar daca nu sunt mai grave, sunt mai multe si atunci se ocupa rapid sectiile ATI”, a explicat ministrul.

De asemenea, in acest context, al aparitiei noii tulpini, Alexandru Rafila a declarat ca nu se ia in calcul varianta vaccinarii obligatorii in Romania, asa cum au propus chiar si reprezentantii Uniunii Europene.

„In ceea ce priveste propunerea introducerii vaccinarii obligatorii in Europa, eu sunt mai rezervat pentru ca vaccinarea trebuie sa fie un act voluntar si atunci e greu sa vii intr-o astfel de situatie si sa spui ca nu e voluntara, ci devine obligatorie. Ceea ce trebuie facut este sa convingem oamenii de utilitatea vaccinarii oferindu-le toate informatiile ca sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

Nu am vazut pana acum in niciun stat o decizie clara referitoare la vaccinarea obligatorie. Eu personal prefer sa conving oamenii, si nu sa-i fortez si cred ca asta va fi, pana la urma, si pozitia Guvernului in ce priveste politica de vaccinare”, da asigurari Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare