Boli

#anemie #frig #circulatie #boli #cauze frig

De ce ti-e frig in permanenta: 5 posibile cauze

Tremuri de frig sau cel putin ti-e racoare atunci cand tuturor celorlalti le este bine din punct de vedere al temperaturii? Desi unele persoane sunt din natura lor mai friguroase, exista si alte cauze care pot genera senzatia aproape permanenta de frig.

Anemie

Anemia apare atunci cand organismul tau nu produce suficiente globule rosii pentru a transporta oxigenul in tot corpul. Exista mai multe tipuri diferite de anemie, insa in toate unul dintre simptome este stare aproape constanta de racoare sau chiar frig, in ciuda faptului ca temperatura din mediul incojurator este una de confort. Tenul palid, oboseala si bataile neregulate ale inimii sunt alte simptome ale anemiei, iar daca le recunosti pe propriul corp ar trebui sa faci o vizita la medicul de familie pentru un set de analize complete.

Hipotiroidia

Tiroida, glanda in forma de fluture care se afla la baza gatului tau, ajuta la reglarea metabolismului. Cand suferi de hipotiroidie, atunci glanda tiroida produce prea putin hormon tiroidian sau organismul tau nu poate procesa hormonul secretat. Senzatia de frig este unul dintre simptomele hipotiroidiei, careia i se alatura si subtierea firelor de par, uscarea pielii, oboseala, menstruatii neregulate, constipatiei si cresterea in greutate. Daca recunosti simptomele, o vizita la un medic specialist in endocrinologie este esentiala.

Probleme de circulatie

Cand senzatia de frig este mai puternic prezenta la nivelul extremitatilor, al mailor si al picioarelor, ai putea avea probleme cu circulatia sangelui, caci acele zone nu sunt irigate in mod corespunzator. Printre problemele de circulatie sangvina se numara ingustarea vaselor de sange sau arteroscleroza, dar boala Raynoud manifestata prin spasme si in gustarea arterelor de la degetele de la maini si de la picioare. Invinetirea extremitatilor este un semn clar al problemelor de circulatie, laolalta cu amortirea lor.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare