Boli

# persoane vaccinate # infectare coronavirus #explicatii

De ce se infecteaza persoanele vaccinate cu Covid. Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat clar

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat clar de ce persoanele vaccinate se pot infecta cu Covid. Fostul manager al Institutului "Matei Bals" din Bucuresti atrage atentia ca vaccinurile sunt in continuare esentiale, dar ca trebuie respectate si masurile de igiena si protectie.

 

“Trebuie sa impartim putin apele, pentru ca se vorbeste de vaccinare si se vorbeste de infectii. Vaccinurile ne protejeaza pe dinauntru si nu la nivelul mucoaselor. Avem doua tipuri diferite de aparare, la nivelul mucoaselor ne aparam cu niste anticorpi de tipul imunoglobulina A, iar in interiorul nostru ne aparam cu anticorpi de tipul imunoglobulina G. Diferenta este foarte mare intre ele. Vaccinul genereaza aparitia acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

 Vaccinul ne protejeaza sa nu facem forme de boala, dar nu ne protejeaza daca renuntam la masca, la masurile de igiena personala etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale sa ne infecam cu acest nou virus, dar nu vom dezvolta forme severe de boala sau alte minunatii”, a declarat Adrian Streinu Cercel, in cadrul emisiunii "Se intampla acum", moderata de Tudor Barbu la B1TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare