Boli

#filtru UPS #dedurizator #purificator #filtre de apa #sistem RO #apa #canicula #sanatate #raceala

De ce este bine sa bei apa calda

Consumul de apa calda este un obicei frecvent in tari precum Japonia sau India. Asiaticii cunosc foarte bine beneficiile pe care organismul le are in urma acestei deprinderi, iar unii dintre ei nici nu concep sa bea apa rece cu gheata.


Consumul de apa acasa .ro/ acasa .ro/calda" title="calda">calda " title="calda">calda incalzeste organismul, stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza asupra functiilor gastrointestinale. In acelasi timp, apa calda transporta mai mult oxigen si un numar mai mare de nutrienti in celule.
Apa calda mentine hidratarea corpului


Apa rece este absorbita mai greu in sange, spre deosebire de apa calda. Asadar, datorita vitezei cu care organismul asimileaza apa calda, corpul se hidrateaza mai usor si isi mentine aceasta hidratare pentru un timp indelungat.


Apa calda te ajuta sa scapi de caldura


Locuitorii tarilor arabe consuma in principal doar lichide fierbinti, desi temperatura de afara sare de cele mai multe ori de 40˚C. Explicatia este una destul de simpla: apa calda, odata ajunsa in organism, incalzeste corpul, lucru care il ajuta sa perceapa temperatura de afara ca fiind mult mai scazuta.


Apa calda topeste grasimile


Daca mananci cateva alimente grase si imediat bei apa calda, aceasta va topi grasimile si va face digestia mult mai usoara. Pentru rezultate mai bune, toarna in apa calda, zeama de la jumatate de lamaie pentru a indeparta eventualele greturi, dar si pentru a curata grasimile in profunzime.


Pe de cealalta parte, apa rece nu face decat sa solidifice grasimile consumate si sa ajute la formarea de depozite grase in intestine.


Apa calda indeparteaza raceala


Foarte multi medici sunt de parere ca efectele consumului de apa calda sunt asemanatoare cu cele ale saunei. Prin urmare, apa calda, prin incalzirea organismului, grabeste indepartarea gripei si a racelii, cu atat mai mult cu cat este urmat in paralel si un tratament medicamentos.


Apa calda curata porii de pe limba


Dimineata, cand te trezesti, porii de pe limba sunt foarte incarcati din cauza toxinelor eliberate pe parcursul noptii. Din pacate, clatirea cavitatii bucale cu apa rece nu va ajuta la curatarea acestora, singura solutie fiind apa calda. Asadar, atunci cand te speli pe dinti, este recomandat sa te clatesti cu apa calda si sa speli bine limba cu ajutorul periutei de dinti.


Sfat: chiar daca iti este la indemana sa bei apa calda direct de la chiuveta, cel mai bine ar fi sa o incalzesti sau chiar sa o fierbi pe cea rece pentru a te asigura ca apa este perfect purificata.

Sursa foto : amazingweightlosstips.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare