Boli

#durere vaccin #vaccin antigripal

De ce doare vaccinul antigripal dupa administrare. Ce spune specialistul

 

Vaccinul antigripal este recomandat tuturor, iclusiv copiilor mai amri de 6 luni. Specialistii sustin ca, administrat in fiecare an, este cea mai eficienta metoda de protectie impotriva virusurilor gripale.

De ce doare dupa administrarea vaccinului?

"Vaccinul antigripal este conceput pentru a produce un raspuns imun, astfel incat durerea este un semn ca functioneaza. Ca raspuns la administrare, corpul produce inflamatie si construieste imunitate impotriva gripei," a declarat pentru HuffPost doctorul Nate Favini, preluat de Digi24.

Astfel, durerea de dupa administrarea vaccinului antigripal semnaleaza faptul ca sistemul imunitar produce anticorpi impotriva virusului cu care tocmai a fost injectat. Dar nu trebuie sa te ingrijorezi daca nu simti durere dupa administrare.

Ce inseamna daca nu doare dupa vaccinul antigripal

Daca nu ai niciun simptom este posibil sa ai o toleranta mai mare fata de durere sau pur si simplu ai avut o stare de spirit mai relaxata - un vaccin va durea mai tare daca muschii sunt incordati in timpul administrarii.

De asemenea, disconfortul e determinat si de modul in care a fost facut vaccinul. Injectarile lente pot cauza mai multa durere, potrivit cercetarilor, care au comparat efectele si au descoperit ca o injectie mai rapida reduce disconfortul in cazul anumitor vaccinuri, inlusiv cel antigripal.

Un timp mai lent de injectare presupune ca acul sa intre pentru o perioada mai lunga in contact cu pielea si tesutul muscular, de unde si durerea mai acuta.

"Desi depinde de fiecare pacient in parte, in general, ar trebui sa ne asteptam ca durerea la locul injectiei sa fie mai mica pe masura ce imbatranim pentru ca sistemele noastre nervoase incep sa se uzureze odata cu inaintarea in varsta,"a subliniat medicul pentru HuffPost.

Ce sa faci ca sa nu mai doara dupa administrarea vaccinului

Specialistii recomanda sa fie miscat bratul dupa injectie, pentru ca fluxul de sange si oxigenul necesar recuperarii vor ajunge mai repede in zona cu probleme. Pacientii pot pune si o compresa rece pe locul injectiei, care va reduce umflarea.

Cand se face vaccinul antigripal

De obicei, vaccinarea impotriva gripei ar trebui sa inceapa in luna octombrie/noiembrie.

Organismul produce anticorpii care te protejeaza impotriva infectiei cu virus gripal in aproximativ doua saptamani dupa administrarea vaccinului. De aceea este recomandat ca persoanele sa se vaccineze din timp, pentru a fi protejate inainte ca gripa sa inceapa sa se raspandeasca in comunitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare