Boli

# efect laxativ #laxativ #cafea

De ce are cafeaua un efect laxativ. Ce simti imediat nevoia de a merge la toaleta dupa ce o consumi

Expertii in sanatate au dezvaluit de ce relaxeaza cafeaua. Da, exista oameni care, dupa ce beau o cafea, simt imediat ca e timpul sa fuga la toaleta. E ceva in neregula cu ei? Nu chiar. Exista cercetari care arata ca este normal ca oamenii sa simta aceasta nevoie urgenta dupa ce consuma cafea.

 

Dr. Kyle Staller, director al Laboratorului de Motilitate Gastrointestinala de la Massachusetts General Hospital, a raportat ca exista o legatura directa intre consumul de cafea si nevoia de a merge la toaleta.

"Poate fi si un caz de evidenta. Ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de mai multe studii pentru a sti ca cafeaua induce miscari intestinale cand este o parte atat de importanta din viata de zi cu zi a multor oameni", a declarat el pentru CNN.

De ce are cafeaua proprietati laxative si de curatare?

Potrivit Scolii de Medicina Harvard, cafeaua are un efect mai mare decat apa calda in ceea ce priveste inducerea miscarilor intestinale; acest lucru ar indica, conform studiilor, ca compusii din cafea sunt in mare parte responsabili de nevoia de a ne grabi la baie.

In acest sens, activitatea motorie este cea care se activeaza prin consumul oricarui tip de cafea, iar potrivit studiului specialistului, aceasta este mai eficienta atunci cand este vorba de cafea cu cofeina.

"In cazul mucoasei stomacale, se declanseaza un raspuns al sistemului nervos sau un raspuns hormonal care determina colonul sa inceapa sa se contracte", a spus Staller.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare