Boli

# alergie ureche # infectii cercei #infectii ureche

De ce se infecteaza urechile daca nu porti cercei din aur?

Cerceii sunt adorati de toate femeile. Sunt un accesoriu chic, care pot da o nota inedita. Cu toate acestea, multe dintre reprezentantele sexului frumos se confrunta cu o mare problema in privinta acestor accesorii: reactiile alergice la metalale pe care acestia le contin. 

Aceste reactii poarta numele de eczeme alergice. In general acestea apar din cauza nichelului pe care multe dintre aceste bijuterii il contin. Nichelul este insa principalul element care provoaca reactie adversa si poate duce la infectii puternice ale urechii. 


Inainte de a purta o pereche noua de cercei care nu sunt din aur da-o cu un strat de lac de unghii. Acesta va actiona la un izolator si va impiedica aliajul sa intre in contact direct cu pielea. O alta optiune ar ca zona din jurul lobului, unde se fixeaza cercelul, sa fie din plastic, ca sa nu se produca reactia alergica. Exista de asemenea, linii de bijuterii din argint sau aur alb care garante

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului