Boli

#confort saltea #saltele superortopedice #saltelele pocket #saltele ortopedice #saltele

De ce ai alege saltele ortopedice - avantaje si beneficii

In magazine vei gasi mai multe tipuri de saltele, precum saltele ortopedice, saltele superortopedice, saltele pocket, cu spuma memory, din latex si saltele medicale. Lucrurile pot deveni putin confuze daca iei in considerare si numarul de producatori. De unde stii cum sa alegi salteaua si cum s-o diferentiezi, avand in vedere ca aceeasi saltea poarta nume diferite si are preturi diferite?

 

Ca sa economisesti timp si bani, cauta mai intai pe internet cat mai multe informatii despre saltele. In general, informatii despre avantaje, beneficii, caracteristici detaliate gasesti in magazinele de specialitate. De exemplu, un magazin online doar cu saltele ortopedice si superortopedice, care ofera clientilor sai informatii detaliate despre produse este saltele-ortopedice.net.

Indiferent ca saltelele se numesc simplu „Saltea Ortopedica”, „Dream Ortopedic”, „Lux Superortopedic”, titlu la care se adauga brandul producatorului, intotdeauna vei sti exact ce fel de saltea este. De asemenea, la fiecare saltea ti se prezinta pretul (cu TVA inclus), perioada de garantie, duritatea (medie, semitare, semimoale etc.), inaltimea si alte dimensiuni, greutatea suportata si, poate cel mai important, detalii despre materialele din care este confectionata si ce beneficii aduce.

Este mai usor sa compari online preturi si modele de saltele in magazine de specialitate, deoarece, alaturi de informatiile utile si avantajele produselor, ai posibilitatea de a cauta rapid folosind filtre.

Aceste filtre sunt optiuni de cautare in care selectezi ce dimensiune de saltea ai nevoie, ce producator preferi si ce inaltime vrei sa aiba salteaua.

Principalul avantaj al saltelei ortopedice clasice este ca are cel mai bun raport calitate - pret.

Printre beneficiile importante ale acestui tip de saltele ortopedice este ca iti mentin coloana vertebrala intr-o pozitie corecta. Majoritatea saltelelor ortopedice sunt fabricate din arcuri Bonell, legate intre ele cu sarma elicoidala, ceea ce le ofera o rezistenta mai mare la miscari. Peste aceste arcuri, producatorii pun alte materiale care ii sporesc gradul de confort, mentinand in acelasi timp si calitatile ortopedice.

Saltelele superortopedice clasice mai sunt cunoscute si sub numele de saltele relaxa.

Toate saltelele au o fata de iarna - care ofera mai multa caldura in anotimpul rece datorita materialelor izolante din care este confectionata - si o fata de vara - unde circulatia aerului este mai buna, oferind astfel senzatia de racoare. De fapt, saltelele au mai multi butoni de aerisire, amplasati in locatii diferite pe suprafetele produselor, pentru a facilita aerisirea.

Saltelele pocket
, cum sunt cele ortopedice de la Saltex, au ca avantaj cea mai importanta imbunatatire adusa in industria saltelelor: arcurile acestor saltele ortopedice sunt independente. Fiecare arc este impachetat intr-un saculet special. Beneficiul adus de aceste saltele este ca intr-un pat de doua persoane, niciuna nu este deranjata de miscarile celeilalte.

Alt gen de saltele superortopedice foarte confortabile sunt cele care au plasa cu arcuri acoperita de spuma memory. Aceasta spuma memory (sau memory foam, cum vei mai gasi in denumirea saltelelor) are avantajul ca reactioneaza la caldura corpului si se muleaza dupa el. Asadar, cand te
asezi pe saltea, aceasta se muleaza pe corpul tau, iar cand te ridici de pe pat, suprafata saltelei revine la forma initiala. Totodata, acest tip de saltele superortopedice au un grad inalt de rezistenta la deformare, garantia lor fiind de patru ani.

Saltelele Siesta Cocos Lux sunt tot ortopedice, dar din latex. Asadar, in compozitia saltelelor Siesta Cocos Latex se regasesc plasa de arcuri, spuma poliuretanica, latex cu impletitura de cocos si o husa matlasata cu vatelina. Sunt saltele tari, care suporta pana la 130 kg de persoana si au o garantie de
pana la cinci ani.

Cand cauti o saltea ortopedica, principalul obiectiv este sa fie confortabila. Duritatea mare a saltelei nu o face mai putin confortabila. De asemenea, duritatea saltelei nu este un indicator pentru avantajele aduse sanatatii corpului: o saltea ortopedica semimoale iti tine coloana intr-o pozitie corecta la fel de bine ca o saltea tare. Importanta este structura ei ferma, care disperseaza tensiunea din corp si are o mare rezistenta la deformare, de-a lungul timpului. Restul caracteristicilor, daca este o saltea ortopedica clasica, cu spuma memory sau din latex si cocos, nu fac decat sa sporeasca gradul de confort.

Pe saltele-ortopedice.net vei gasi multe modele de saltele, de la cei mai importanti producatori din industrie: Expert Saltele , Ergo Flex Mob, Previ, Saltex.

                                                                                                                                                                                                              Advertorial

Sursa foto: ladysait.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare