Boli

#apa plata microorganisme #apa plata bacterii #apa plata

Cumparam otrava din supermarketuri in loc de apa plata!

Un nou scandal privind apa plata in Romania! Aproximativ 70% din apa plata de pe rafturile din supermarketuri contin bacterii!

O analiza efectuata la solicitarea jurnalistilor Libertatea si trimisa Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Bucuresti arata ca, din 19 sortimente de apa testata, 11 sticle depasesc limita admisa de bacterii prezente in apa. Trei dintre ele depasesc limita admisa de 15 ori!

Din punct de vedere tehnic, testul se refera exclusiv la numarul de bacterii continut de un mililitru de apa plata de baut, test repetat de doua ori: o data la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius. In primul caz, apa nu trebuie sa contina mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml).


Cat de periculoasa este apa cu microorganisme

“Depinde de tipul si de numarul de microorganisme – adica nu este periculos in toate cazurile. In general insa, in apa nu trebuie sa existe decat apa. in al doilea rand standardele de continut au fost calculate in urma a numeroase studii, adica este ceva foarte serios care trebuie rspectat. Organismul nu se poate proteja imunitar decat pana la o anumita limita, dupa care se imbolnaveste. Iar daca depasirea de 15 ori a standardului de microorganisme este cu virus hepatic, de exemplu, imbolnavirea este ingrozitoare”, ne-a explicat medicul Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, pentru libertatea.ro.

Sursa foto: libertatea
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare