Boli

#protectie solara #micoze #insolatie #bacterii piscina

Cum te protejezi la piscina

A inceput sezonul estival, dar pentru ca nu toata lumea are resursele necesare si timp pentru a ajunge la mare, strandurile si piscinele vor fi luate cu asalt. Daca te numeri printre cei care isi vor petrece vara la strand, ar fi bine sa stii ca timpul pe care il petreci pentru relaxare sub umbreluta, iti poate provoca probleme de sanatate daca nu esti atent.

O simpla zi petrecuta la strand sau piscina iti poate provoca afectiuni precum otita, conjunctivita, furunculi, boli de piele sau diversi virusi, bacterii si ciuperci.

Iata care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti pentru a preveni imbolnavirea:

1 Evita sa inghiti apa din piscina si protejeaza-ti ochii si urechile de aceasta. Chiar daca are clor, apa din piscina contine totusi bacterii. Altfel poti avea probleme intestinale de la cele mai simple (diaree usoara) pana la altele mult mai grave.

In acelasi timp, urechile pot suferi si ele infectii destul de puternice, cu simptome neplacute. Clorul si substantele dezinfectante din piscine pot irita conjunctiva, ducand astfel la aparitia conjunctivite. Este recomandat, in acest sens, sa porti ochelari acvatici atunci cand intri in piscina si vrei sa inoti.

2 Fa-ti dus inainte de a intra in piscina, dar si dupa ce iesi din aceasta. Majoritatea bazinelor au amenajate cabine de dus pe care le poti folosi de dimineata pana seara. De preferat este sa folosesti un sapun antibacterian.

3 Poarta papuci atunci cand esti la dus, dar si atunci cand iesi din piscina. Altfel te poti imbolnavi de micoze sau negi care se manifesta prin mancarime si exfolierea zonei afectate.

4 Sterge-te bine cu un prosop curat dupa fiecare baie, astfel incat sa previi aparitia micozelor.

5 Evita sa comanzi mancare (mici, sandwichuri si alte alimente perisabile) din incinta restaurantelor de la piscina. Cel mai bine este sa mananci bine acasa, inainte de a pleca si eventual sa iei la tine alimente care nu se pot altera din cauza caldurii, dar care iti pot reduce senzatia de foame (alune, migdale, fructe confiate etc.).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare