Boli

#tratare parodontoza #parodontoza

Cum se trateaza eficient parodontoza?

Stiai ca bolile parodontale dezechilibreaza semnificativ starea sanatatii dentare? Igiena necorespunzatoare si obiceiurile nesanatoase sunt principalele cauze care duc la aparitia parodontozei. Placa bacteriana se dezvolta rapid si afecteaza structura si caracteristicile pe care le prezinta dintii.

 

Preventia este una dintre cele mai bune metode pe care le poti adopta in tratarea parodontozei. Medicii specialisti iti vor oferi standarde inalte de siguranta, confort si functionalitate. De asemenea, vor realiza un tratament personalizat in functie de nevoile tale si felul in care a evoluat afectiunea de-a lungul timpului. Tocmai de aceea va trebui sa apelezi din timp la servicii parodontologie Braila si sa te lasi pe mana specialistilor pentru a rezolva aceste probleme.

Exista trei etape ale bolilor parodontale:

1. Gingivita – Primul si cel mai usor stadiu al parodontozei. Efectele pe care le prezinta pot fi ameliorate cu succes. Intr-o prima faza vor aparea inflamatii si senzatii de sensibilitate in zona gingivala. Mai apoi, te vei confrunta cu sangerari in timpul periajului si respiratie urat mirositoare, care persista indiferent de metodele de curatare utilizate. Insa, nu trebuie sa iti faci griji. Personalul medical va rezolva rapid problema, fara a fi nevoie de tehnici complexe si dureroase. Inainte de toate va analiza cu atentie istoricul tau medical pentru a oferi cele mai potrivite solutii. Dintii si gingiile vor fi examinate cu ajutorul echipamentelor moderne de radiologie. Astfel, medicul va capata o perspectiva nuantata asupra caracteristicilor pe care le prezinta cavitatea orala. Pentru a indeparta cu succes problemele cauzate de gingivita, se vor utiliza echipamentele necesare pentru realizarea detartrajului. In mai putin de o ora, depozitele de tartru si placa bacteriana vor fi eliminate, iar tu te vei bucura de experiente placute si dinti sanatosi.

2. Parodontita superficiala – In cazul celui de-al doilea stadiu te vei confrunta cu urmatoarele simptome: retractie gingivala, usturimi gingivale, sangerari constante si o usoara mobilitate a dintilor. In asemenea situatii, medicul va aplica metode mai complexe, care se bazeaza pe tehnologia cu laser. Dupa finalizarea procedurii, un stomatolog iti va recomanda produse speciale de ingrijire orala pentru a indeparta posibilele riscuri sau complicatii. Pentru a te bucura de o curatare in profunzime a cavitatii orale, rutina ta ar trebui sa includa: dus bucal, ata dentara si apa de gura. Ar trebui, de asemenea, sa realizezi constant etapele de igienizare, cel putin de doua ori pe zi.

3. Parodontita profunda – In cazul in care stadiul afectiunii parodontale avanseaza, medicul stomatolog va fi nevoit sa stabileasca un plan de tratament mult mai complex. De asemenea, simptomele sunt mult mai intense. Dintii incep sa se miste si mai apoi sa se desprinda din structura osoasa. Intervin, de asemenea, probleme masticatorii si de comunicare. Vei intampina, asadar, probleme in ceea ce priveste pronuntarea cuvintelor si consumul alimentelor dure. Singurele solutii viabile in asemenea situatii sunt tehnicile de protetica. Personalul medical iti poate recomanda atat proteze, cat si implanturi dentare. Exista sanse foarte mari ca efectele bolii parodontale sa afecteze si tesutul osos. In asemenea situatii se utilizeaza parti de tesut sanatos pentru a completa zonele unde exista goluri.

Un alt element important atunci cand vine vorba de tratarea parodontozei este alegerea locului potrivit. Poti opta pentru  clinica stomatologica Braila care mizeaza pe:

  • Seriozitate
  • Profesionalism
  • Tehnici moderne de tratare
  • Echipamente de ultima generatie
  • Transparenta
  • Crearea unei atmosfere prietenoase

Netratate la timp, bolile parodontale cauzeaza numeroase probleme cavitatii orale. Tocmai de aceea, este recomandat sa apelezi la ajutor specializat imediat cum sesizezi sanegari si inflamatii la nivelul zonei gingivale. In caz contrar, placa bacteriana se va inmulti rapid, ceea ce va dezechilibra semnificativ structura dentara.

Apeleaza cu incredere la servicii premium de parodontologie si bucura-te de avantajele numeroase pe care le prezinta!

 FOTO: clinica-biodent.ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului