Boli

#cum scoti o capusa #cum se scoate o capusa #muscatura de capusa #capusa

Cum se scoate corect o capusa si ce sa faci daca ai fost muscat

In aceasta perioada capusele pandesc la orice pas. Acestea se ascund in iarba si isi astepata in liniste prada. Poti fi chiar tu, saau copilulul tau!

 

Desi muscatura acestora trece nesesizata, deoarece nu este deloc dureroasa, de multe ori poti observa abia apoi, dupa ce capusa te-a parasit, lasand in urma un loc rosu, usor vizibil. Mai exista si cazul in care poti oberva capusa in timp ce este deja pe tine.

Muscatura de capusa este extrem de periculoasa deoarece poate transmite o multime de boli precum boala Lyme, encefalita de capuse, febra recurenta sau febra hemoragica.

Cum sa scoti o capusa in siguranta

Daca ai observat capusa in timp ce se hranete, trebuie sa o scoti imediat. Ai grija insa ca in momentul scoaterii sa nu-i rupi capul, deoarece riscul de infectie este foarte mare. Iata doua moduri sigure si usoare prin care poti sa scoti o capusa: 

1. Cum scoti o capusa cu ulei sau crema de corp

Exista o tehnica foarte simpla de indepartare a capuselor. Aplica pe corpul acestora un ulei gros sau o crema mai lichida. Ai grija ca aceasta sa le acopere intregul corp. Cum capusa respira prin piele in momentul in care se hraneste, va fi nevoita sa se desprinda de gazda pentru a putea respira, deoarece uleiul sau crema aplicata impiedica procesul de repiratie. In acest fel capusa te va parasi de buna-voie.

2. Cum sa scoti o capusa cu o penseta

O alta tehnica de indepartare a capuselor este prin folosirea unei pensete curate si dezinfectate. Prinde cu penseta capul capusei (care este la suprafata pielii) si cu o miscare ferma, dar nu smucita, smulge capusa. Asigura-te apoi ca tot capul acesteia a iesit din pile, apoi dezinfecteaza locul muscaturii.

In cazul in care nu ai reusit sa scoti capul capusei este necesar sa apelezi la un medic pentru a preveni riscul aparitiei unei infectii. ajutor medical pentru a evita riscul aparitiei unei infectii.

Daca ai fost muscat de capusa si in urmatoarele zile ai simptome de boala mergi la un control pentru un consult.

Citeste si: Muscatura de capusa, extrem de periculoasa! Ce tebuie sa stii  

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare