Boli

#oftalmologie #ochi # afectiuni oftalmologice

Cum se pun picaturile in ochi

Picaturile de ochi sunt foarte eficiente si sunt utilizate pentru un numar mare de afectiuni oculare, insa pot deveni foarte frustrante in timpul utilizarii. Foarte multi pacienti se plang de faptul ca de cele mai multe ori, picaturile ajung pe langa ochi sau pe obraz si ca niciodata nu reusesc sa puna doza recomandata de medicul oftalmolog .


Totusi, cu putina atentie, rabdare si indemanare, aplicarea picaturilor va deveni la fel de usoara si simpla ca mersul pe jos .  Iata cateva sfaturi pentru a-ti pune picaturi fara sa intampini dificultati si in perfecta siguranta.


1 In primul rand, spala-te foarte bine pe maini cu apa si sapun si eventual foloseste un produs (gel) antibacterian. Este foarte important ca mainile sa iti fie curate in momentul in care atingi zona oculara.  Altfel, risti sa te infectezi sau sa agravezi afectiunea pe care incerci sa o tratezi.

 


2 Agita foarte bine flaconul inainte de a utiliza picaturile. In acest fel, toate ingredientele din recipient se vor mixa perfect, astfel incat medicamentul va actiona la capacitate maxima si va indeparta mai repede afectiunea pe care o trateaza.

 


3 Aseaza-te in fata unei oglinzi, intoarce flaconul cu picuratorul indreptat catre ochi si trage de pleoapa de jos  cu degetul aratator  pentru a permite picaturii sa patrunda lejer in ochi. Clipeste de cateva ori pentru ca lichidul sa se intinda si sa actioneze pe toata suprafata oculara.


Tine la indemana un prosop curat sau cateva servetele uscate, neparfumate si sterge surplusul de picaturi care cad pe obraz.

 


4 Asteapta cel putin un minut inainte de a aplica picaturi in celalalt ochi. Intre timp, incearca sa clipesti de cel putin 10 ori, la intervale de doua secunde. Astfel, medicamentul isi va face efectul foarte bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului