Boli

#unghii #pedichiura #infectii unghii

Cum sa tratezi infectiile unghiilor

Infectiile unghiilor sunt o problema din ce in ce mai frecventa, atat la femei, cat si la barbati. De asemenea, infectiile ungiilor nu tin cont de varsta, ceea ce inseamna ca pot afecta atat copiii, cat si adultii sau batranii. Daca dintr-un motiv sau altul unghiile tale par sa se confrunte cu o infectie , trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a elimina si trata definitiv aceste probleme.

Taie-ti unghiile


Unghiile infectate sunt destul de dureroase, iar taierea acestora poate amplifica senzatia de durere. De asemenea, cel mai bine este sa faci igiena, curatarea si taierea acestora imediat dupa baie, cand unghiile si pielea sunt moi.

Daca durerea este insuportabila, nu iti ramane decat sa mergi la farmacie si sa ceri un spray sau un lichid care amorteste pielea. Pulverizeaza produsul pe suprafata unghiilor si pe pielea dimprejurul acesteia si fa-ti linistit pedichiura .
 

Dezinfecteaza ustensilele pentru igiena unghiilor


Inainte si dupa fiecare utilizare a ungherei, a forfecutei si a celorlalte ustentile care iau contact cu pielea si unghiile tale, este necesara o dezinfectare . De preferat este sa optezi pentru un lichid special pentru ustensilele medicale (il poti achizitiona de la farmacii sau de la magazinele speciale medicale).
 

Aplica un produs antifungic dupa igiena unghiilor


Inca de la primul semn de infectie este recomandat sa aplici un produs antifungic, astfel incat problema sa fie tratata inca din timp. Foloseste astfel de produse pana la disparitia definitiva a infectiei.

De asemenea, in unele farmacii vei gasi si oje-tratament anti fungic. Foloseste-le cu incredere atunci cand vrei ca unghiile tale sa arate impecabil, insa de preferat este sa nu le folosesti in exces, ci doar atunci cand este neaparat nevoie.
 

Cere ajutor medical


In cazul in care situatia se inrautateste la scurt timp de la aparitia infectiei, nu ezita sa cezi ajutor specializat. Fa-ti programare la un medic si cere un tratament antifungic, eventual trateaza-te si cu o serie de medicamente recomandate de doctor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare