Boli

#detoxifiere dupa craciun #detoxifiere

Cum sa-ti detoxifici organismul dupa Craciun, pentru a te pregati pentru Revelion

 

Perioada sarbatorilor reprezinta pentru majoritatea oamenilor un adevarat rasfat culinar. Dupa sarmale, salata de boeuf, friptura, cozonac si alte preparate, e bine sa stii cum sa-ti detoxifici organismul dupa Craciun. Nu de alta, dar urmeaza Revelionul si din nou va fi multa mancare pe masa!

Cum sa-ti detoxifici organismul dupa Craciun

Daca te-ai infruptat din toate in zilele de Craciun si simti nevoia de o detoxifiere iti spunem mai jos ce ar trebui sa faci pentru a-ti ajuta organismul sa se simta mai bine.

Apa calda cu lamaie

Incepe ziua cu apa calda cu lamaie si bea pe tot parcursul zilei. Lamaia, in combinatie cu apa favorizeaza hidratarea si stimuleaza digestie pe durata intregii zile. Apa trebuie sa fie suficienta pentru a ajuta ficatul si rinichii sa filtrele toxinele.

Se recomanda si ceaiul verde, cald, inainte si dupa masa pentru a mentine metabolismul si digestia la un nivel normal. Si ceaiul de fenicul este recomandat mai ales in cazul problemelor digestive, cum sunt indigestia, balonarea, flatulenta, constipatia, gazele intestinale si arsurile.

Legume multe la fiecare masa

E bine sa ai mese cat mai hranitoare, cu multe legume, atat gatite cat si crude. Dupa cateva zile cu multa carne, maioneza sau alte preparate grele este indicat sa te concentrezi pe mese hranitoare si sanatoase.

Postul intermitent

Acest post reprezinta o modalitate simpla de a obtine beneficiile unui post, dar fara a simti ca esti privat de mancare. Ultima masa trebuie sa fie mai devreme de ora 19:00. Postul intermitent inseamna ca ai cele trei mese in decursul a 8 ore, iar restul de 16 ore sa nu mananci nimic.

Masaj pe abdomen cu uleiuri esentiale

Uleiul de menta si uleiul de lemongrass sunt cele mai indicate pentru masaj pe abdomen dupa mesele de sarbatori. Te ajuta sa scapi repede de balonare.

Yoga

Chiar daca pana acum nu ai mai facut yoga si nu stii ce inseamna, cateva exercitii pe care le inveti foarte repede ajuta la punerea in functiune a sangelui si organismul tau va incepe sa arda mai repede caloriile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare