Boli

#trezire #dimineata #alarma

Cum sa te trezesti mai usor dimineata

Din momentul in care toamna se instaleaza, trezitul de dimineata pare sa devina o misiune imposibila . Racoarea de afara si caldura din casa ta te face sa iti doresti sa mai dormi inca 5 minute, insa din pacate, uneori, cele cateva minute ajung sa devina mai bine de jumatate de ora.


Iata cateva modalitati simple de a reusi sa te trezesti mai usor dimineata:


Culca-te mai devreme


Cu cat adormi mai repede seara, cu atat te odihnesti mai mult, mai bine, iar dimineata te trezesti mai usor. Daca ai probleme cu somnul, incearca o baie fierbinte cu sare, o ceasca de ceai de tei (indulcit cu miere, nu cu zahar), trage draperiile, opreste orice sursa de zgomot sau lumina, inchide ochii si incearca sa te relaxezi.


De asemenea, nu uita ca pentru a adormi mai usor seara, este bine sa mananci ceva usor si sa eviti mancarurile grase si grele.


Tine alarma la distanta


Daca ai un ceas cu alarma, nu il pune la capul tau pentru ca dimineata iti va fi foarte usor sa il opresti si sa adormi la loc. Cel mai bine este sa pui aparatul undeva la cel putin doi metri de tine, astfel incat sa fie nevoie sa te ridici (si eventual sa aprinzi lumina) pentru a-l opri.


Ridica jaluzelele


Dimineata iti va fi mult mai usor sa te trezesti daca in camera este lumina naturala . Ar fi bine ca seara sa lasi o "portita" deschisa la graperie, pentru ca dimineata sa te bucuri de razele soarelui sau macar de lumina zilei. Oricum ar fi, cu siguranta organismul tau se va obisnui mai rapid cu ritualul de trezire.


Deschide televizorul sau radio-ul


Atunci cand te trezesti si este liniste, simti cum somnul te invaluie, iar nevoia de a dormi este tot mai puternica. Daca vei deschide televizorul sau radio-ul, iar atentia iti va fi captata de imagini sau sunete, in mod sigur te vei trezi mult mai usor.     


Deschide fereastra


Daca vrei sa te trezesti mai rapid, deschide fereastra imediat dupa ce te ridici din pat pentru a lasa aerul curat sa patrunda in camera. In acest fel, iti va fi mai usor sa te trezesti si vei fi pregatit pentru o noua zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare