Boli

#mentinere in forma #slabit rapid #dieta de slabit #diete #rezolutii Anul Nou #rezolutii inceput de an

Cum sa slabesti rapid si sa te mentii in forma in 2022

Ne aflam la inceput de an. Este acel moment in care toata lumea incepe sa-si replanifice vietile si sa-si seteze noi obiective. Printre cele mai comune rezolutii se afla slabitul rapid si inscrierea la o sala de fitness.

 

Daca si tu te numeri printre cei care au ca obiectiv sa slabesca si sa-si schimbe stilul de viata, este important sa stii cum sa faci acest lucru astfel incat sa nu abandonezi obiectivul pe parcurs. Iata, asadar, cateva sfaturi care te vor ajuta sa slabesti rapid si sanatos.

Stabileste-ti un obiectiv clar

Cand vine vorba despre slabit rapid este important sa-ti stabilesti un obiectiv clar. Ce inseamna asta? In primul rand, este important sa te cantaresti si sa stabilesti care este numarul de kilograme la care trebuie sa ajungi.

Apoi, in functie de aceste date, stabileste timpul in care vrei sa scapi de aceste kiograme. Medicii recomanda sa se urmeze programe de slabit rapid in care sa nu se piarda mai mult de un kilogram pe saptamana, deoarece acest lucru provoaca un stre organismului. In plus, persoanele care apeleaza la programe de slabit drastice, renunta rapid, revenind la alimentatia anterioara si acumuland rapid kilogramele la loc, sau chiar in plus.

Cel mai bine, pentru rezultate optime, este sa apelezi la ajutorul unui nutritionist. Alege insa unul care sa fie specializat pe nutritie in functie de afectiunile existente (prediabet, diabet, boli autoimune, diverse intolerante alimentare sau chiar pe alimentatie feminina).

Nu apela la infometare

Din pacate, multe persoane asociaza dietele cu infometarea. Nu este deloc asa. Conteaza numarul de calorii si nutrienti si nu cantitatea de mancare. Ideal este ca jumatate din farfurie sa fie plina cu legume, acestea continand putine calorii, multe fibre si oferind o stare sa satietate, ajutand insa in procesul de slabit rapid.

Restul farfuriei trebuie impartita in doua, ceea ce reprezinta carbohidratii si proteinele. De asemenea, grasimile trebuie eliminate. Ca sursa de grasimi se poate consuma avocado sau o lingurita de ulei de masline sau de ghee la o masa.

Prajelile, grasimile animale si cele de tipul margarinei, nu doar ca sunt nesanatoase, dar au un aprot caloric foarte mare. Prin urmare, daca vrei sa apelezi la un program de slabit rapid, trebuie sa renunti complet la ele.

Exercitiile fizice, foarte importante

Printre metodele de slabit rapid, pe langa o alimentatie sanatoasa si echilibrata,e ste important sa se apeleze si la effort fizic. Daca esti o persoana sedentara si, din impuls, iti cumperi abonament la sala, risti sa te lasi dupa primele doua-trei sesiuni.

Este important, in acest caz, sa o iei treptat. Incepe cu plimbari lungi si dese. Cel putin o ora pe zi. In timp, creste durata, daca timpul iti permite, si viteza, mergand intr-un ritm tot mai alert.

De asemenea, daca vrei sa mergi la sala este important sa apelezi mai intai la exercitii usoare, de tip cardio, cum este pilates, aerobic, yoga, etc. Pe masura ce te obisnuiesti cu efortul depus, poti trece la variante mai intense de exercitii, sau chiar la sala de fitness. Nu uita insa, ca cel putin de doua ori pe saptamana este important sa faci si cardio, nu doar exercitii de forta.

Iar daca mersul la sala nu este pe placul tau, poti face sport in intimitatea casei tale. Pe internet gasesti o multime de video-uri cu exercitii pe care sa le practici acasa. De asemenea, pentru o intensitate mai mare, poti achizitiona gantere si alte accesorii necesare tipului de activitati sportive pe care o practici.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare