Boli

#stres #relaxare #exercitii fizice #sport

Cum sa scapi de stres fara ajutorul specialistului

Stresul este o problema care afecteaza din ce in ce mai multe persoane, indiferent de varsta sau sex, iar problema cea mai grava  este ca aceasta stare avuta in exces poate produce diverse boli. In mod normal, persoanele foarte stresate se gandesc sa ceara ajutor de specialitate, insa trebuie sa stii ca exista cateva trucuri pe care le poti face singur si prin intermediul carora te poti simti mai fericit si mai relaxat.


Respira adanc


Cateva minute de exercitii de respiratie te vor face sa te simti mai bine, mai relaxat si mai energic. In plus, respiratia corecta te ajuta sa ai un ten mai frumos, sa scapi de durerile de spate, dar si de constipatie , asa ca beneficiile sunt multiple, iar efortul este unul extrem de mic.


Acopera-ti o nara, apoi inspira si expira adanc de 5 ori, doar pe cealalta. Stai cateva clipe, dupa care inverseaza.
Aseaza-te pe un scaun cu spatar, lasa-te pe spate, inchide ochii si apoi inspira si expira cat de mult poti, de cel putin 10 ori. Mai astepta 1 minut si apoi repeta exercitiul.


Exista posibilitatea ca dupa oricare dintre aceste exercitii sa ametesti sau sa ai o vaga durere in piept. Nu trebuie sa te ingrjorezi – este doar o reactie a organismului tau la un mod de respiratie cu care el nu este obisnuit.


Fa exercitii fizice


Efortul fizic este una dintre cele mai bune metode prin care poti scapa de stres. Intr-un studiu efectuat pe 200 de femei, persoane inactive, cu un nivel ridicat de stres, s-a demonstrat ca acestea ating un grad accelerat de imbatranire a celulelor, fata de cele care fac diferite activitati, cum ar fi: mersul, alergatul, dansul sau urcarea si coborarea scarilor. Asadar, incearca sa desfasori cat mai multe exercitii fizice, sa faci curatenie, sa iesi afara si sa te plimbi, sa folosesti scarile in defavoarea liftului sau sa mergi la sala de fitness.


Pune pe hartie toate nelinistile


Psihologii sustin ca persoanele care isi astern pe o foaie de hartie toate gandurile si lucrurile care ii ingrijoreaza. Specialistii sustin ca in acest fel, persoana care face acest lucru va realiza daca intr-adevar are motive sa se ingrijoreze sau, din contra, va realiza ca totul se va rezolva mai devreme sau mai tarziu.


Aceasta este cea mai buna solutie care te va face sa iti dai seama ca probabil ai mai trecut prin situatii similare si ca ideea ca lucrurile nu se vor rezolva, este doar o senzatie de moment pentru ca nu ai stat sa analizezi lucrurile la rece.


Iesi din rutina


Incearca sa schimbi cursul lucrurilor zilnice si sa eviti sa cazi in rutina deoarece acest lucru iti va produce aceleasi griji la nesfarsit. Schimband lucrurile, vei avea parte de idei si ganduri noi, uitandu-le pe cele care te macina si te apasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare