Boli

#transport #sanatate #rau de masina

Cum sa scapi de raul de masina

Autovehicolul este un mijloc de transport indispensabil in societatea actuala, insa acesta creeaza, anumitor persoane, o mare neplacere: raul de masina. Aceasta afectiune este provocata de miscarile din timpul transportului, copiii fiind cei mai predispusi.

Iata cateva sfaturi pentru a scapa de povara raului de masina:

Pasul 1: Incearca sa dormi – intinde-te pe bancheta si inchide ochii.  Daca nu vei mai vedea nimic, vei putea scapa de senzatia de voma. In plus, daca vei reusi sa dormi, nu vei mai avea nicio grija.

Pasul 2: Deschide geamul si inspira aerul curat. Acest truc merge de cele mai multe ori, poate si pentru ca te racoreste sau pentru ca schimba aerul inchis din masina.

Pasul 3: Stai pe locul din fata sau daca este posibil, incearca sa conduci chiar tu masina. Atunci cand esti atent la drum, nu vei mai avea timp sa te gandesti la faptul ca nu te simti foarte bine, gandurile si atentia fiindu-ti “rapite” de trafic.

Pasul 4: Roaga-l pe sofer sa opreasca din cand in cand masina si stai afara cate 5 – 10 minute. Fa miscare si respira adanc. Acest lucru iti va permite sa te relaxezi si sa te simti mai bine.

Pasul 5: Achizitioneaza medicamente pe baza de ghimbir – aceasta planta este recunoscuta pentru actiunile benefice pe care le are impotriva greturilor si a vomei. Pastilele se pot cumpara de la orice plafar, fara reteta prescrisa de medic.

Pasul 6: Ceaiul de menta combinat cu suc de lamaie (sau chiar limonada cu frunze proaspete de menta)  este un remediu excelent pentru senzatiile de voma. Sucul sau ceaiul baut inainte si in timpul calatoriei cu autovehicolul iti va da o stare de bine .

Pasul 7: Ia cu tine putin alcool medicinal si un tampon de bumbac – daca simti ca ti se face rau, toarna putin spirt peste tampon si inspira mirosul.

Pasul 8: Nu consuma mancaruri grele, grase,  ciocolata, bauturi carbogazoase sau alcool inainte de a calatori cu masina. Aceste produse iti pot agrava starea de rau.

Pasul 9: Inainte de a calatori, ia cu tine cateva frunze de menta proaspata sau produse pe baza de menta: deodorante de masina, ceai, suc de lamaie cu menta, lucruri care sa iti distraga atentia de la drum (jocuri, laptop  etc).

Pasul 10: Bratarile Sea-Band – acestea sunt benzi confectionate dintr-un material elastic care actioneaza prin apasarea punctului de presopunctura Nei Kuan. Bratarile se poarta pe ambele maini si au fost testate clinic impotriva starii de greata datorate colatoriei cu masina, avionul sau vaporul. Acestea bratari pot fi gasite in farmacii. 

Citeste si:

Opt din zece copii sufera de rau de masina

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului