Boli

#sedinte online #atacuri de panica #online

Cum sa scapi de atacurile de panica online?

Aproape ca nu exista vreo persoana care sa nu fi suferit un atac de panica cel putin o data in viata, acea anxietate puternica, brusca, irationala, care este insotita de batai inimii frenetice, presiune crescuta si un sentiment de greutate in piept.

 

Pe de alta parte, nu toata lumea care a experimentat panica are nevoie de tratament de specialitate. Atacurile de panica nu sunt tratate la fel in cazul oricui. Este nevoie de ajutor specializat doar daca atacurile de panica au devenit frecvente, intense si persoana care le experimenteaza nu poate face fata provocarilor pe care le le ridica.

Pentru cazurile usoare si medii de atac de panica, unde este nevoie de ajutor imediat, un psiholog online de pe im-fine.app poate ca sa fie o solutie eficienta. Sunt acolo inscrisi deja 169 de specialisti, sigur oricine poate gasi unul potrivit care sa il ajute intr-o astfel de situatie.

Pe scurt despre tulburarea de panica

Tulburarea de panica, ca definitie de dictionar, este un atac de frica puternica aparut brusc, de la mai multe ori pe an pana la mai multe ori pe zi si care se caracterizeaza prin prezenta asteptarii anxioase a urmatorului atac de panica.

Pacientii trebuie adesea sa mearga la diferiti specialisti pentru a obtine diagnosticul corect. O persoana cu tulburare de panica poate fi urmarita mult timp de un neurolog ca fiind diagnosticat cu distonie vegetativ-vasculara, deoarece ele sunt foarte similare si de aceea sunt dificil de categorisit diferit. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timpul panicii, sistemul nervos vegetativ functioneaza activ.

Simptomele din timpul unui atac de panica sunt asociate cu activitatea sistemului nervos autonom: in timpul anxietatii severe, adrenalina patrunde in sange. Acest lucru este necesar pentru a lansa un program de supravietuire biologica: lupta, fuga sau paralizie temporara. Adrenalina mareste ritmul cardiac, creste tensiunea arteriala, accelereaza respiratia, sangele ajunge mai repede la muschii bratelor si picioarelor, apare transpiratia. Toate acestea sunt necesare pentru a implementa cu succes raspunsul de lupta sau fuga sau de blocaj, fiind o programare genetica la stres.

Daca o persoana a fost diagnosticata corect si a mers la un psihoterapeut sau psiholog, atunci terapia pentru tulburarea de panica poate fi eficienta si rapida chiar si fara utilizarea tratamentului medicamentos.

Un alt criteriu important pentru tulburarea de panica este comportamentul protector ce se manifesta. Acesta se vede in actiunile unei persoane facute pentru a se salva de consecintele simptomelor in panica: reactii psihice necontrolate, infarct, accident vascular cerebral.

Comportamentul de protectie include in cazuri mai grave inclusiv si administrarea de medicamente speciale prescrise de un medic, necesitatea de relaxare profunda si dorinta persoanei de a nu fi singura.

Comportamentul de protectie este un deziderat pentru tine cand ai de-a face cu tulburarea de panica. O persoana nu are cum sa se auto asigure ca nu se va intampla nimic teribil, ca se va linisti in timp fara a recurge la niciun mijloc.

Tratamentul atacurilor de panica

Terapia cognitiv-comportamentala este tratamentul standard pentru tulburarea de panica la nivel general pe glob. Si-a dovedit eficacitatea in multe studii efectuate de institute de prestigiu din tarile cu experienta in domeniul psihologiei.

Terapia cognitiv-comportamentala pentru atacurile de panica are mai multe beneficii:

  • se face pe termen scurt (6-12 sesiuni);
  • are o eficacitate dovedita;
  • se realizeaza fara medicamente.

Orice problema ar trebui rezolvata de un profesionist in tratamentul tulburarii de panica, adica de un terapeut cognitiv-comportamental.

Contactarea unui psiholog cu acreditare in acest domeniu te va putea scapa rapid de tulburarea de panica si de restrictiile asociate cu atacurile de panica regulate. DIn fericire se poate realiza acest lucru si online. Iar daca nu prea ai habar de unde sa incepi, intra pe im-fine.app.

Ce este im-fine.app?

Im-fine.app este o platforma care pune in legatura psihologii inscrisi pe o platforma online cu clientii potentiali.

Doritorii se inregistreaza rapid aici, isi aleg psihologul online in functie de preferinte (oras, specializari, pret etc.), dupa ce contacteaza specialistul dorit si poate scapa de problema cu care se confrunta de multa vreme de atacurilor de panica.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului