Boli

#cancer de colon #cancer #dieta #alimentatie

Cum sa reduci riscul de cancer de colon

Cancerul de colon este unul dintre cel mai usor de prevenit tipuri de cancer existente, iar acest lucru se poate face prin trecerea la un stil de viata mai sanatos si prin modificari in ceea ce priveste alimentatia.  Iata cateva modalitati prin care poti reduce considerabil riscul de a te imbolnavi de cancer de colon .


Mananca mai multe legume


Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca persoanele care mananca in mod frecvent legume proaspete, reduc pana la jumatate riscul de a se confrunta cu canncerul de colon. Mananca in fiecare zi cel putin doua legume proaspete. Morcovii, rosiile, telina, ardeiul gras, pastarnacul,  patrunjelul sau castravetele sunt legume delicioase si sanatoase care pot  fi amestecate intr-o salata absolut delicioasa daca li se adauga putina branza proaspata si eventual putin sos special, preparat in casa.


Evita alimentele bogate in grasimi si nitrati


Alimentele procesate cum ar fi mezelurile, slanina, carnatii si alte tipuri de carne prelucrata contin nitrati care sunt recunoscuti pentru proprietatile lor cancerigene. Mai bine opteaza pentru carne simpla, neprocesata, eventual fiarta sau pregatita pe gratar.


Opteaza pentru carnea de pui si peste


Daca ai de ales intre carne de pui, porc sau vita, alege intotdeauna prima varianta si nu uita ca si carnea de peste este la fel de sanatoasa si este bine sa o incluzi in meniul tau. Carnea de porc si cea de vita sunt mai greu de digerat si pot sta in organism pana la 3 zile, ceea ce afecteaza sanatatea colonului tau.


Consuma mai mult magneziu


Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma alimentel bogate in magneziu au risc de cancer mai scazut cu pana la 41% spre deosebire de cei care nu tin cont de acest aspect. Magneziul se gaseste in migdale crude, seminte de susan, seminte de floarea soarelui , smochine, varza si salata verde, asa ca incearca sa introduci aceste alimente in dieta ta cat mai des posibil.


Mananca mai multe fibre


Boabele de fasole au un continut ridicat de fibre care ajuta intestinele sa se miste mai rapid si sa elimine toxinele intr-un mod alert.  Printre alimentele care contin fibre se numara legumele, cerealele integrale, nucile, alunele, semintele, bananele  sau mazarea.


Foloseste curry


Curry este un condiment care contine un ingredient numit curcumina. Oamenii de stiinta au descoperit ca acest ingredient reduce riscul de cancer de colon cu aproximativ 25%. Mai exact, curcumina distruge o bacterie daunatoare care este legata de ulcer si cancer de colon. Poti adauga curry la supe si tocane sua fripturi, insa ai grija la cantitatea pusa deoarece poate schimba prea mult gustul mancarii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare