Boli

#toamna #depresie #sanatate #aromaterapie #cromoterapie

Cum sa previi depresia de toamna

Toamna este momentul in care persoanele hipersensibile se confrunta cu ceea ce se numeste depresia de toamna. Aceasta consta in melancolie, srari de tristete si deprimare, in primul rand din cauza faptului ca vremea este mohorata, si ai parte de mai putina naturala si pentru ca nuantele din jurul tau sunt tot mai triste si reci.


Invata sa faci fata depresiei de toamna prin cateva metode simple.


Inconjoara-te de prieteni


Incearca sa organizezi saptamanal iesiri cu prietenii intr-o locatie in care puteti sa discutati si sa va distrati. Opteaza pentru o ceainarie (atmosfera din acestea este una foarte calda, care te bine-dispune) sau intr-un bar linistit. Evita locurile foarte aglomerate, pline de fum de tigara.


Prietenii sunt de mare ajutor atunci cand esti incercat de depresie. Amintirile depanate si buna dispozitie pe care o au acestia, te vor ajuta sa fii si tu mai vesel.


Suna-i chiar si pe cei cu care nu ai mai vorbit de multa vreme. In mod sigur se vor bucura sa te auda si iti vor spune povesti care sa te bucure.


Ia vitamina D


Vitamina D este inlocuitorul razelor de soare, care te binedispun si te ajuta sa vezi viata mai frumoasa.  Cantitatea induficienta de lumina scade productia de hormoni de care depinde buna-dispozitie, iar vitamina D iti va fi de mare ajutor in acest sens.


Daca nu vrei sa optezi pentru pilule, poti luat vitamina D din alimente cum ar fi laptele, cerealele, pestele, ouale, ficatul de vita, iaurtul si branza.


Inconjoara-te de culoare


Nuantele de maron, gri si pamantiu stimuleaza instalarea depresiei, motiv pentru care ar trebui sa faci in asa fel incat sa ai in preajma culori vesele. Poti face acest lucru prin vestimentatie (esarfa, bluza sau manusi in culori aprinse cum ar fi rosu, roz, verde,  galben sau albastru). De asemenea, daca te ajuta, zugraveste peretii casei tale in culori care sa te bine dispuna. Opteaza pentru orange, galben, verde etc. Afla mai multe informatii despre cromoterapie.


Opteaza pentru aromaterapie


Aromaterapia te poate ajuta sa scapi de aceasta depresie de toamna daca este utilizata corect. Achizitioneaza o lampa  de aromaterapie si un ulei esential de menta, ylang-ylang, lavanda, busuioc,  portocale sau lavanda.  Adauga in lampa putin apa si doua picaturi de ulei esential.  Vaporii  inhalati iti vor schimba rapid starea de spirit.


Mananca fructe si legume


Vitaminele si mineralele din fructele si legumele proaspete te ajuta sa te mentii sanatos, atat fizic cat si psihic. In special grupul de vitamina B este esential pentru prevenirea depresiei. Acestea pot fi asimilate din legumele verzi, drojdie de bere , carne, fasole uscata, portocale, germeni de grau, paine si cereale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare