Boli

#bataturi #picioare #micoza piciorului

Cum sa previi bataturile

Daca ai avut bataturi si ai scapat cu greu de ele, inseamna ca vrei sa stii cum le poti preveni pentru a evita sa treci inca o data prin acele chinuri. Bataturile nu sunt doar neplacute ca aspect, dar sunt foarte dureroase si extrem de incomode. Totusi, daca urmezi cateva sfaturi simple si la indemana, bataturile nu vor mai fi o problema pentru tine.


Iata cateva modalitati simple prin care poti preveni bataturile.


Poarta pantofi comozi


Un studiu recent a demonstrat faptul ca persoanele care incalta pantofi stramti, cu un numar mai mic sau cu toc inalt sunt predispuse aparitiei de bataturi. Pantofii stramti, lipsa ventilarii si imposibilitatea pielii piciorului sa respire duc de cele mai multe ori la existenta micozelor, a vanatailor si inevitabil a bataturilor.


Incearca sa porti doar pantofi lejeri, cu tocul de cel mult 4 cm si este foarte important ca acestia sa fie marimea potrivita.


Igiena pantofilor


Este recomandat sa nu poti aceeasi pereche de pantofi mai multe zile la rand, ci sa ii schimbi. De asemenea, este indicat sa cureti periodic incaltarile, sa le speli cu detergent si acolo unde se poate chiar cu alcool medicinal sau otet. De exemplu, talpile interioare ale sandalelor sau ale pantofilor trebuie curatate zilnic cu un tampon de vata inmuiat in spirt sau otet. Acest obicei nu doar va dezinfecta partea care este in contact cu talpa ta cel putin 8 ore pe zi, dar va indeparta si eventualele mirosuri neplacute.


Igiena zilnica a picioarelor


Este mai mult decat evident ca trebuie sa ai o igiena zilnica a picioarelor, insa daca esti predispus aparitiei de bataturi, este recomandat sa faci cateva lucruri in plus. Dupa ce speli bine picioarele cu apa si sapun, pune doi litri de apa intr-un lighean, adauga o lingura de bicarbonat de sodiu si 5 picaturi de ulei esential de eucalip si inmoaie-ti picioarele in aceasta solutie pentru 10 minute.


In urma acestui procedeu, picioarele tale vor ramane perfect curate, dezinfectate si parfumate.


Sosete de bumbac


Incaltarile sport sunt un subiect delicat pentru ca acestea nu dau piciorului aceeasi libertate ca o pereche de sandale . Adidasii implica purtarea unor sosete care trebuie sa fie neaparat din bumbac 100%. Altfel, daca porti sosete din materiale sintetice, este foarte probabil ca pielea picioarelor tale sa dezvolte diverse micoze si bataturi.


Evita sa mergi descult


Chiar daca mersul descult iti aminteste poate de perioada copilariei, din pacate acest lucru nu mai este unul tocmai sanatos pentru pielea picioarelor tale. Mai mult decat atat, incearca sa porti papuci chiar si atunci cand mergi la strand sau piscina pentru ca astfel poti contacta micoze care duc la dezvoltarea bataturilor dureroase.


Sursa foto : foxnews .com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare