Boli

#gripa #vitamina c #sauna #raceala

Cum sa prevenim raceala

Trecerea brusca de la vara la toamna slabeste organismul si il face sa devina sensibil in fata racelii si a gripei. Pentru a preveni imbolnavirea, este necesar sa iei cateva masuri simple de prevenire. Iata-le pe cele mai sigure.


Spala-te pe maini


Germenii se transmit cel mai rapid prin contact direct. In momentul in care o persoana care sufera deja de raceala stranuta in palma, iar apoi atinge telefonul, manerul de la usa sau mana altcuiva,sansele ca o alta persoana sa contacteze virusul sunt foarte ridicate, cu atat mai mult cu cat acesta traieste pana la 4 ore.


De aceea, este recomandat sa te speli pe maini cat mai des, in special inainte de a manca sau de a duce mana la gura. Daca nu ai la indemana o chiuveta , ar fi bine sa porti in geanta un gel dezinfectant sau servetele umede .


Bea multe lichide


Apa iti curata organismul si te hidrateaza. 8 pahare de apa pe zi sunt suficiente pentru adult, insa rezultatele sunt si mai puternice daca lichidele consumate sunt foarte calde. Acestea iti incalzesc organismul si il ajuta sa lupte impotriva virusilor.


Consuma vitamna C


Lamaile, portocalele, strugurii, macesele sau merele sunt doar cateva dintre fructele cu un continut ridicat de vitamina C. Aceasta iti intareste organismul si il ajuta sa lupte impotriva virozelor. Manaca zilnic cel putin un fruct, bea sucuri proaspete, limonade sau adauga in ceai cate o felie de lamaie. Daca urmezi aceste sfaturi simple, riscul de a te imbolnavi devine foarte scazut.


Mergi la sauna


Sauna are efect de fortifiere a organismului impotriva racelii, iar temperatura foarte ridicata la care aceasta ne supune organismul are avantajul de a omori agentii patogeni care  nu rezista la temperaturi mai mari de 45 de grade (temperatura din sauna se afla de obicei intre 70 si 100 de grade Celsius).


De asemenea, sauna te ajuta sa transpiri si sa elimini toate toxinele din organism, iar apoi ajuta la intarirea sistemului imunitar , facand fata cu brio unei posibile viroze.


Fa sport


Sportul duce la o viteza mai mare de pompare a cantitatii de sange in inima, te ajuta sa respiri mai repede ajutand astfel transferul de oxigen in sange si plamani. Aceste exercitii iti incalzesc corpul, te fac sa transpiri si duc la cresterea naturala a rezistentei organismului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului