Boli

#medicament #sanatate ficat #identificarea bagajului

Cum sa iti protejezi ficatul atunci cand iei medicamente

Sanatatea ficatului ar trebui sa fie o prioritate pentru oricine. O atentie sporita acordata acestuia poate tine la distanta diferite afectiuni care pot aparea in intregul organism. Astfel, protectia lui si o detoxifiere periodica a ficatului va fi intotdeauna o decizie buna, pentru a-l mentine sanatos.

 

Cu o greutate cuprinsa intre 1.200 – 1.500g la adultul sanatos, ficatul este unul dintre cele mai mari si mai importante organe din corp. Fiind considerat o glanda anexa a sistemului digestiv, datorita secretiei biliare pe care o produce, ficatul indeplineste peste 500 de functii in organism, inclusiv procesarea alimentelor pe care le consumam.

Asa cum spuneam, ficatul are rolul de a secreta bila, un lichid galben-verzui, cu gust amar, care se depoziteaza in vezica biliara. Aceasta substanta ajuta la descompunerea grasimilor din alimente in substante nutritive, esentiale pentru buna functionare a organismului. Ficatul are rolul de a filtra tot ce intra in organism, eliminand astfel alcoolul, medicamentele si substantele chimice din sange.

Hepatotoxicitatea sau boala hepatica toxica are mai multe cauze, insa, medicatia in exces este responsabila de cele mai multe ori de aparitia ei. Acestea streseaza ficatul, cand sunt administrate continuu si pe perioade lungi de timp si, eventual, cu alcool. De altfel, o boala destul de frecventa in randul tinerilor, cauzata de alcool sau de mancatul nesanatos, este ficatul gras. In general, bolile hepatice se pot diagnostica cu ajutorul: testelor de sange, ultrasunetelor, tomografiei computerizate sau prin biopsie hepatica.

Medicatia poate influenta sanatatea ficatului

In cazul ficatului gras netrat corespunzator pot aparea complicatii precum: inflamatia, necroza, regenerarea nodulara, ciroza hepatica sau carcinom hepatic. Medicamentele administrate pe perioade lungi de timp, pentru a ne imbunatati starea generala de sanatate, nu doar a ficatului, pot fi nocive pentru organ. Astfel ca, pe perioada unui tratament medicamentos, un ficat se poate mentine sanatos cu ajutorul unor suplimente cu rol protector.

Astfel, specialistii recomanda administrarea unor hepatoprotectoare, care au rolul de a proteja ficatul mai ales in situatiile in care pacientul ia un tratament agresiv si pe o perioada mai lunga de timp, pentru anumite afectiuni pe care le are. 

Specialistii spun ca datorita continutului crescut de cinarina, suplimentele pe baza de anghinare asigura sanatatea sistemului digestiv si productia adecvata de bila, care are rol important pentru functionarea normala a ficatului.  

Benesio Hepafort – pentru un ficat sanatos

Totodata, mancatul in exces si la ore tarzii ne poate provoca un disconfort abdominal, care poate fi insotit si de crampe. Atunci cand aceste mese sunt prea bogate in grasimi si, ca bonus, sunt servite cu alcool, ficatul este pus la grea incercare. In aceste cazuri, dar si cand se administreaza anumite tratamente agresive, un supliment pentru ficat poate deveni o necesitate.

Asadar, pentru a recapata functia hepatica normala, specialistii recomanda Benesio Hepafort, suplimentul pentru ficat, ce combina mai multe ingrediente naturale cunoscute pentru rolul lor in buna functionare a organului.

Benesio Hepafort este un supliment din plante benefic ficatului, care se regaseste sub forma de capsule. Acesta contribuie la protejarea celulelor hepatice, datorita extractelor de silimarina, anghinare si colina. Armurariul protejeaza ficatul (avand potential de detoxifiere) si sustine digestia.

Anghinarea sustine detoxifierea organismului, ajuta la stimularea fluxului de suc digestiv, mentine sanatatea ficatului, contribuie la confortul intestinal si la mentinerea nivelului normal al lipidelor sangvine. Colina, pe de alta parte, contribuie la mentinerea functiei normale a ficatului si la metabolismul normal al homocisteinei, lipidelor si macronutrientilor. Acest supliment se poate achizitiona din farmaciile Catena.

FOTO: naturalis.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare