Boli

#miel #friptura #oua #sunca #oaie #masa de paste

Cum sa eviti intoxicatia alimentara de Paste

Cum sarbatorile de Paste se apropie cu pasi repezi si te asteapta cateva zile cu mese imbelsugate, ultimul lucru pe care ti l-ai dori este sa te pricopesti cu o intoxicatie alimentara care sa te trimita direct pe patul de spital. De aceea, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a nu te contamina cu bacteriile si parazitii care ar putea sa se ascunda in mancarurile gatite necorespunzator. Iata ce sa faci si cum sa gatesti alimentele pentru a evita intoxicatia alimentara.

Cum se manifesta intoxicatia alimentara

Atunci cand ai diaree, senzatie de greata si varsaturi, febra, migrene sau dureri de stomac inseamna ca ai intoxicatie alimentara. Daca aceste simptome dureaza mai mult de o zi, este cazul sa consulti un doctor pentru a-ti prescrie un tratament corespunzator.

Verifica valabilitatea alimentelor

Atunci cand te duci la hypermarket pentru a achizitiona alimentele necesare pentru masa de Paste, uita-te cu atentie pe etichetele produselor pe care le pui in cos. Nu vrei nici un produs expirat care sa te imbolnaveasca!

Atentie de unde cumperi mielul

Alege un loc autorizat, cum este un targ special amenajat de autoritati in pietele din oras. In nici un caz nu-l cumpara de pe marginea drumului, indiferent de cat de ieftin il lasa vanzatorul. Ideal ar fi sa fie un miel viu, pe care ciobanul sa il taie de fata cu tine.

Sunca

Sunca buna de mancat trebuie lasata in cuptor sa se rumeneasca pana la o temperatura de 163 de grade Celsius, dupa ce in prealabil ai incalzit cuptorul. Daca ai pofta de jambon nu uita sa-l incalzesti pana la 71 de grade, pentru a fi sigur ca scapi de toate bacteriile nedorite.

Friptura de miel si oaie

Friptura de miel trebuie sa o lasi in cuptor la o temperatura de 63 de grade Celsius. La aceeasi temperatura trebuie gatite si cotletele de miel, in timp ce carnea tocata nu trebuie gatita la o temperatura mai mare de 70 de grade Celsius.

Ouale

Nelipsite de pe masa de Paste, ouale trebuie fierte foarte bine. Pentru a preveni intoxicatia alimentara, cumpara ouale numai din locuri avizate din punct de vedere sanitar-veterinar. Ele trebuie depozitate in frigidere, de preferat sa le pastrezi in cutia de carton speciala. Spala ouale inainte de depozitare.

Susra foto: hersocialnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare